"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2006. szeptember 22., péntek

A SZÉP BESZÉD VERSENYE


Kishegyesen megtartották az Aranyeső vers- és prózamondó versenyt
A pénteken sorra kerülő Csépe Imre Irodalmi Emléknap kísérőrendezvényeként szerdán délután megtartották az Aranyeső elnevezésű vers- és prózamondó versenyt, amelyen ezúttal is kishegyesi és bácsfeketehegyi diákok vettek részt.
A diákokat, a szülőket és a felkészítő tanárokat a verseny kezdete előtt dr. Csordás Mihály üdvözölte. Kiemelte, hogy sokan azok közül, akik megfordultak a Csépe- napokon, azt mondták, hogy a kishegyesi és a bácsfeketehegyi gyerekek csodálatosan beszélnek, megőrizték az anyanyelv minden szépségét. Ezek a gyerekek példát szolgáltatnak arra, hogy hogyan kell megőrizni az anyanyelvet és a hagyományokat. Köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak és a szülőknek is fáradozásukért.
Az idén a diákok prózamondásban versenyeztek, Jung Károly népi mondagyűjteményéből válogathattak. A döntőben tizennyolcan vettek részt, s a zsűri döntése alapján a III-IV osztályosok kategóriájában az első helyet Patyarek Réka, a másodikat Perlaki Adriána, a harmadikat Nyírádi Léna érdemelte ki. Az V-VI-osok közül Papp Orsolya volt a legjobb, második Pásztor Dániel, a harmadik pedig Kancsár Larissza lett. A VII-VIII. osztályosok csoportjában Kerekes Zsuzsanna végzett az első helyen, a második Szarka Ákos, a harmadik Kasza Nikoletta lett.
A győztesek mondáikkal fellépnek pénteken a Csépe-emlékbizottság ünnepi ülésén is.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...