"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. március 23., péntek

AMIKOR A TÜCSKÖK CIRIPELNEK...

                                                                      Amikor a tücskök ciripelnek
Első alkalommal szervez a topolyai zenede szombaton, március 24-én vajdasági szintű versenyt hegedűszakos növendékek számára. A versenyre bármely korosztályhoz tartozó diák benevezhet a legkisebbektől a középiskola IV. osztályáig két különböző karakterű darabbal. Mivel a vetélkedő nem kimondottan pontozásos megmérettetés, minden korosztály fellépése után a részvevők tanáraikkal és szüleikkel együtt konzultáción vesznek részt, ahol a bírálóbizottság tagjai tanácsokat adnak a további munkához. A rendezvény célja nem maga a versenyzés, hanem a minőség emelése. A zsűri tagjai Zima Csaba újvidéki, Bicskei Zita szabadkai, Süveg Tibor nagybecskereki és Gál József topolyai zenetanárok. 

2007. március 16., péntek

RÉGI NÉPI ÉTELEK


A kishegyesi könyvtár és a Női Fórum szervezésében a napokban bemutatták Erdősi Loc Valéria Régi népi étkek című szakácskönyvét, amelynek recepjeit a szerző a vajdasági falvakban gyűjtötte össze. Az iskola ebédlőjében megtartott telt házas bemutató résztvevői megismerkedhettek a szerzővel, valamint vendégével, a felsőhegyi Ősz Szabó Imre Balázs-mester díjas szakáccsal is. Az alkalomra a kishegyesi asszonyok régi receptek alapján készítettek ételeket, és ezeket a helyszínen meg is lehetett kóstolni.
                                 
                                        A szerzőt és vendégét Szöllősi Vörös Julianna köszöntötte
                                 
                                            A kishegyesi asszonyok által készített ételek

2007. március 13., kedd

KÖNYVBEMUTATÓ


Holnap 18 órakor az iskola ebédlőjében a könyvtár és a Női Fórum szervezésében bemutatják Erdősi Loc Valéria Régi népi étkek című könyvét. Az est vendége a szerzőn kívül Ősz Szabó Imre Balázs Mester-díjas szakács. 

2007. március 7., szerda

REJTETT ÉRTÉKEK


Hétvégén a kishegyesi Női Fórum második alkalommal szervezett kézimunka kiállítást az iskola előcsarnokában. 
- Az ilyen kiállítások jó alkalmak arra, hogy megismerjük településünk rejtett értékeit. Minden általunk megteremtett alkotás érték, és ha közszemlére tesszük, akkor másokkal is meg tudjuk azt osztani - mondta többek között Zsidai Erzsébet, a kishegyesi Női Fórum elnöke a kiállítást megnyitva.
                          
A kézimunka-kiállítást szombaton és vasárnap több százan tekintették meg.

2007. március 6., kedd

SIKERES NAGYTAKARÍTÁS


Szombaton mintegy nyolcvan fiatal vett részt a helyi közösség és a Ginko Környezetvédelmi Egyesület szervezésében megtartott kishegyesi tavaszi nagytakarításban.
- A legtömegesebb csoportot az iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai képezték, de jelen voltak a Ginko egyesület aktivistái is, a helyi közösség alkalmazottai, valamint a cserkészek, akiknek köszönve összesen 250 zsák szemét gyűlt össze. A fiatalok elsősorban a település központi területeit tisztították meg a hulladéktól, a Fő és Iskola utcát, a Sziváci utat, a Széles, a Vasút, a Vásártér utcát, a Moholi utat, a Kossuth és a II. Rákóczi Ferenc utcát. Ezenkívül megtisztítottuk a Topolyai utat is a falu szélétől a nagyhídig. Mivel a fiatalok igen szorgalmasak voltak, viszonylag gyorsan végeztek a tervbe vett utcák megtisztításával, így legközelebb több utcát fogunk betervezni - hallottuk ifj. Virág Gábortól, a helyi közösség titkárától.
A tervek szerint a Föld napja alkalmából újabb nagytakarítást szerveznek a faluban. A szombati akciót az Agriromagna vállalat, valamint a Kátai-tanya támogatták
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...