"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. április 25., szerda

A FÖLD NAPJA


Szombaton a Föld napjáról való megemlékezés keretében újabb faluszépítési akciót szervez a kishegyesi helyi közösség, a Ginko Környezetvédő Mozgalom, a Női Fórum, a Nagycsaládosok Egyesülete, a cserkészcsapat és az iskola. A fiatalok ezúttal is elsősorban a főutcát és a park környékét rendezik. Délután a topolyai Arcus Környezetvédelmi Egyesület tagjai tartanak előadást az iskolában a környezetvédelem időszerű kérdéseiről, 21 órától pedig a Hegyalja utcában a budapesti Narco Polo együttes tart koncertet. 
                     

2007. április 10., kedd

AZ EMLÉKEZÉS LÉNYEGE


Húsvéti kiállítás a Topolyai Múzeumban
Népes közönség előtt nyílt meg a múzeumban csütörtökön délután a húsvéti kiállítás, melyet megnyitva Viktorija Simon Vuletić, a szabadkai múzeum néprajzosa kiemelte, hogy a művészek szerint a tojás a legtökéletesebb forma, amelyből az élet is keletkezett. A nagypéntek legfontosabb tevékenysége, mint hangsúlyozta, a tojásfestés, és legszebbek a természetes anyagokkal festett és díszített tojások. Sok ilyen is látható az április 18-áig nyitva tartó kiállításon, melyre mintegy harminc vajdasági csoport szolgáltatott anyagot. Részvételüket Kocsis Zsuzsanna, a múzeum néprajzosa köszönte meg, és kiemelte, hogy a húsvéti előkészület minden napjának külön jelentése van, másfajta lelki készülődést kíván.
- Jó lenne ezt igazából megélni és átélni, mert ilyenkor sokszor elfelejtődik, mi is az emlékezés lényege. Húsvét kapcsán pontosan ezek az előkészületek teszik lehetővé az ünnep kiteljesedését. Mindenek legbelül kellene születnie. Ünnepelünk, hogy találkozhassunk, hogy emlékeket gyűjthessünk és emlékezzünk, hogy visszaforduljunk, vagy éppen előre nézzünk - mondta Kocsis Zsuzsanna megnyitva a kiállítást.
                                             
A kiállítás megnyitóját a kishegyesi művelődési egyesület Patyerek Orsolya vezette Szajkó énekcsoportja tette ünnepélyesebbé.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...