"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. december 28., péntek

ÚJ KÉZILABDAKAPUK

Tumbász Tibor vállalkozó kézilabdakapukat készített a tornaterembe. Köszönjük.

2007. december 24., hétfő

KARÁCSONY


December 22-én a kishegyesi színházteremben a helyi Petőfi Művelődési Egyesület Karácsonykor, éjféltájban címmel megtartotta hagyományos karácsonyi műsorát. A műsor túlnyomó részét az alkalomhoz illő énekszámokon és verseken túl az az összeállítás képezte, amelyet a Rizgetős tánccsoport nemrégiben készített, és amivel elnyerte a kiváló minősítést. A csoport kiváló tehetségéről a kishegyesi közönség ezúttal is meggyőződhetett. A műsor keretében felléptek még az egyesület szavalói Ady Endre és Dsida Jenő verseivel, valamint a Garagulya tánccsoport is.
Hétfőn este pedig, az éjféli mise előtt a hittanos fiatalok ezúttal is betlehemes pásztorjátékkal tették emlékezetesebbé a karácsonyi ünnepséget, amelyet a hitoktatók tanítottak be a gyerekeknek. Az ünnepi szentmisét követően a misén résztvevő gyerekek karácsonyi ajándékcsomagot kaptak. 

2007. december 23., vasárnap

AJÁNDÉK


Karácsony előtt, szombaton a KINCSE, a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a Nők Fóruma mintegy 130 csomagot osztott ki a nagycsaládosok gyerekei és a roma gyerekek között. A Rudolf Walter Alapítvány, amely évek óta ajándékokat oszt a kishegyesi gyerekeknek, ezúttal is az egyháznak ajánlotta fel ajándékait, de az egyház azokat átengedte a Nagycsaládosok Egyesületének és a Női Fórumnak, így e két szervezet legjobb belátása szerint osztotta el az ajándékokat: 73 csomagot kaptak a nagycsaládosok és 54-et a romagyerekek. Kovács Károlytól, a Rudolf Walter Alapítvány képviselőjétől megtudtuk, hogy a fondáció évek óta megajándékozza a vajdasági gyerekeket, elsősorban azokban a helységekben, ahol a cégnek vállalatai vannak.

2007. december 21., péntek

TABITA

A Tabita Szeretetszolgálat az idén is csomagot osztott az alsós kisdiákoknak. A „cipősdobozok” nagy sikert arattak.
                      

TÉLAPÓ IS ITT JÁRT!


December 21-én a Télapó is megérkezett  iskolánkba. Köszönjük a segítséget minden jó szándékú embernek, aki pénzadománnyal hozzájárult ahhoz, hogy örömet szerezzünk a kisdiákoknak:
Agriromagna, Radovanoviæ, Tempotrade, Pöndöl, Szépségszalon, Agrokons, Kis-Kommunál, Ibolya virágüzlet, Continental – Szabadka, Chick-prom, Burján Anikó fényképész, Kókai Béla, Montel, Metalpepi, Sipos Imre, Helyi Közösség, Kurin Szikvízüzem, Lengyel Andor, Ðovani – Feketics, Profit, Utasi Miklós, Limbad, Simonyik Antal, Substratum, Aroma, Minti, Kókai József, Község.
A legértékesebb ajándékok nem becsomagolhatók!!!

2007. december 18., kedd

ÜNNEPI MŰSOR


A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
2007. 12. 22-én 17 órakor Karácsonykor, éjféltájban címmel ünnepi műsort tart a színházteremben
Fellépnek: az Egyesület néptánccsoportjai, énekesei és szavalói Belépődíj: önkéntes adomány.

2007. december 13., csütörtök

CSŐKE ANDREA ÚJABB SIKERE!


A topolyai alsófokú zeneiskola növendékei, tanárai rendszeresen részt vesznek a hazai és külföldi találkozókon, versenyeken, így nemrégiben a negyedik éve tartó együttműködés keretében vendégei voltak a magyarországi, nyíregyházi zeneiskolának a Határon Túli Zeneiskolák találkozóján. Erre, mint Diósi Rózsa igazgatónőtől értesültünk, nagyon büszkék, hisz országunkat csak ők képviselték a jeles rendezvényen. Ezt megelőzően részt vettek az olaszországi Európa szintű zongoraversenyen, ahol Csőke Andrea, Székely Mária tanítványa, a topolyai zenede végzős növendéke harmadik helyezett lett. Ugyanezen a versenyen részt vett Varga Darko, a topolyai zenede egykori diákja, jelenleg a belgrádi zeneakadémia harmadéves hallgatója, aki a 17-34 évesek háromfordulós versenyében bejutott a második fordulóba.
Emellett még számos versenyre készülnek a topolyai zenedések, akik közül Milena Perić harmadéves növendék ma részt vesz egy nemzetközi harmonika fesztiválon, Nemes Aranka végzős hallgató pedig a belgrádi országos szólóénekversenyen. Decemberben kerül sor az intézményben a félévi vizsgákra, de a szokásokhoz híven karácsonyi koncert is lesz, december 21-én 17 órai kezdettel a moziteremben.
A jövő év elején, vagyis a második félévben ugyancsak számos rendezvényre készülnek a növendékek, az országos harmonika-, hegedű-, zongora-, fuvola-, és gitárversenyre, illetve Milena Perić a németországi, Európa szintű harmonikaversenyre, illetve a szerbiai zene- és balettiskolák fesztiváljára. Márciusban ismét a topolyai zeneiskola lesz a házigazdája a negyedik vajdasági hegedűversenynek, mely ezúttal is Amikor a tücskök ciripelnek címet viseli.
Gorizia az Alpok lábánál, Olaszországban, közvetlenül a szlovén-olasz határnál, az Isonzó és a Vipara folyók völgyének találkozásánál fekszik. Ebben a festői kisvárosban tartották a nemzetközi zongoraversenyt, melyen Csőke Andrea, a topolyai zeneiskola végzős diákja harmadik lett. Andreától megtudtuk, hogy orosz, olasz, horvát, osztrák és szerbiai versenyzők között pontozás alapján osztották ki a díjakat. A versenyen Scarlatti és Klementi egy-egy szonátáját, két Chopin-mazurkát és egy Desić-kompozíciót adott elő. Az elmúlt években Horvátországban és Budapesten is részt vett már rangos versenyen. Jelenleg nyolcadikos, és a következő hónapokban fogja eldönteni, hogy a muzsika szeretete, a tehetség és az elért sikerek alapján a zenét választja-e hivatásának, vagy nyelvi gimnáziumban fog továbbtanulni.
http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/12/13/main.php?l=b19.htm

2007. december 11., kedd

KALÁKA - KONCERT

December 1o-én a Kaláka együttes vendégszerepelt a templomban, iskolánk diákjai is részt vettek az ünnepségen.

2007. december 10., hétfő

GYŰJTÜNK


Ismét megmutattuk segítő szándékunkat. Egy topolyai leukémiás kislány, Csizovszki Emília gyógykezelésére gyűjtöttünk pénzt.

SZABAD-E BEJÖNNI IDE BETLEHEMMEL?


A Kaláka együttes karácsonyi koncertje
december 10-én, hétfőn délután 4 órakor volt a templomban.
Mikor a betlehemesek karácsonykor házról házra járnak, üdvözlőversük végén ezt kérdezik: "Szabad-e bejönni ide betlehemmel?" A budapesti Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangoztak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka-dalok, amelyekkel ilyenkor, adventkor az együttes már több mint tíz éve házról házra, templomról templomra, iskoláról iskolára jár, és minden évben legalább egy hetet határon túli magyarlakta vidéken tölt. 
Köszönet a szép koncertért!

2007. december 6., csütörtök

VENDÉGEK


Iskolánkba látogatott a budapesti XVI. kerület polgármestere, alpolgármestere, a kerület képviselői, valamint a Rácz Aladár Alapfokú Művészetoktatási Intézmény küldöttsége. Varga György igazgató és Kovács Péter polgármester felajánlotta segítségét iskolánknak. 

MIKULÁS - CSENGŐ SZÓ

        December 6-án érkezett a Mikulás. A gyerekeknek kis csokikat osztogatott. A III. Csengő szó verseny audícióját  is  lebonyolítottuk,  melyet  az  újvidéki Szórakaténusz Bábegyesület és alkotóműhely szervezett. A karaokee versenyen több mint húsz produkciót mutattak be a gyerekek.

      A karaoke versenyen több mint húsz produkciót mutattak be a gyerekek. A legjobbak az alsósok közül a gyerekek szavazatai alapján: 
Cékus Noémi (Zsoldos Sára és Zsófi kíséretével), Péter Fanni és Fodor Gábor. 
A felsősök közül: Miljković Tamara, Csőke Andrea és Moldvai Anna.


JÖTT A MIKULÁS!


Megkezdődtek a Mikulás-napi rendezvények Kishegyesen, a nap előestéjén ugyanis a művelődési egyesület aktivistái Tumbász L. Kornélia vezetésével az idén is megszervezték a Mikulás házhoz megy elnevezésű akciót, amelyhez ezúttal a korábbiaktól is többen csatlakoztak. A Mikulás ugyanis édességcsomagok fejében vitte házhoz az ajándékokat s ezeket az édeségeket a rászoruló családok gyermekei között osztották szét, a Mikulás nekik is házhoz vitte az édességcsomagot, több mint hetven helyre.

A Mikulás-napi fő rendezvény csütörtökön este volt a színházteremben. A nagycsaládosok egyesülete és a művelődési egyesület szervezett műsort a legkisebbeknek Novakov Annamária irányításával. A műsorra azonban nemcsak a legkisebbek voltak kíváncsiak, hisz szerény becslések szerint is legalább hétszázan lehettek jelen a rendezvényen. A műsor kezdetén köszöntötték Szűgyi István kishegyesi és Kovács Péter Budapest XVI. kerületi polgármestereket, akik beszámoltak róla, hogy Kishegyes és a budapesti kerület között varhatóan hamarosan testvértelepülési megállapodás jön létre. A műsor keretében felléptek a KINCSE, a nagycsaládosok egyesületének, valamint a Petőfi Művelődési Egyesületnek az előadói: Csőke Márk, Csoma Balázs, Rózsa Szabina, Frindik Ivon, Kormos Irén és Horváth Árpád. Az est vendége volt Nagy István budapesti gitárművész, a sztárvendég pedig Varga István, a Megasztár vetélkedő döntőjének résztvevője, aki legszebb dalait énekelte el a kishegyesi közönségnek. 
A rendezvény belépője önkéntes adomány volt. A bevétel egy részét az egyháznak adták a karácsonyi csomagokra, a másik részéből a rászoruló családok gyermekei kapnak karácsonyi ajándékot. A műsort követően a teremben tartózkodó gyerekek mindegyike ajándékot kapott.

SAKKVERSENYEN

A Jó Pajtás sakkversenyén jártunk. Az eseményről tudósított a diáklap is.
                              AZ EREDMÉNYEK

2007. december 4., kedd

EMBERI SORSOK, SAJÁTOS ÉLETMÓD


Linka Csaba kiállítása a kishegyesi romák életéről
A kishegyesi romatelep életének pillanatképeiből készített kiállítást Linka Csaba, amelyet a hét végén tekinthetett meg a közönség az iskola előcsarnokában. A kiállítást megnyitva Pataki András, a győri Forrás Színház igazgatója kiemelte, hogy a képek láttán az ember elgondolkodik arról, hogy mi is a kultúra, az a közeg, amely meghatározza az ember életét, teljes egészében áthatja azt, hiszen az ember csak a kultúrában tudja kifejteni önmagát. A romák világában, ebben a sajátos életközegben olyan emberi sorsok villannak meg a képeken, amelyek nem hagyják szó nélkül elmenni az embert mellettük. A cigányokkal kapcsolatban gondolhat mindenki mást, érezhet szánalmat, sajnálatot vagy borzongást, de a roma kultúra az egyetemes emberi kultúra részévé vált.
                                      

SZÜLŐI TANÁCS


December 4-én Szülői Tanácsot tartottunk, ahol az iskolában történő dolgokról, javaslatokról beszélgettünk a szülőkkel.

KISKATONÁK


December 4-én megérkeztek a civil kiskatonák iskolánkba. Szabó Ferenc, Szabó Árpád, Molnár Csaba és Ocsenás László segédkeznek nálunk.

2007. december 1., szombat

NEMZETKÖZI ZONGORAVERSENY


Csőke Andrea ismét bizonyított! És nem is akárhogy. És nem is akárhol. Olaszországban egy nemzetközi zongoraversenyen 3. helyezést ért el.
     November 26-tól december 1-jéig édesapjával, és Diósi Rózsával, a topolyai Zeneiskola igazgatónőjével részt vett Goriziában a VII. nemzetközi „Citta di Gorizia” zongoraversenyen. Tanárnője, Székely Mária sajnos nem kísérhette el tanítványát, de neki is nagy része van benne, hogy Andrea ilyen kiválóan szerepel mindenfelé. 

CIVIL KATONASÁG


Decembertől 4 civil kiskatona fog vigyázni ránk. Engedélyt kaptunk a minisztériumtól, hogy iskolánkban is letölthessék a fiúk katonaidejüket.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...