"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. december 24., kedd

A BETLEHEMEZŐK A KÖNYVTÁRBAN IS JÁRTAK!

2013. december 14., szombat

MINI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁGOT NYERTEK A LÁNYOK!

Az Ady Endre KÁI kis kézilabdacsapata 2013. december 1-jén részt vett a Vajdasági Kézilabda Szövetség által szervezett Mini Kézilabda Világbajnokságon Újvidéken. A rendezvényen a 2013. december 6-án Szerbiában kezdődő Női Kézilabda Világbajnokságon résztvevő országok csapatai nevében versenyeztek. A kishegyesi lányok Montenegró csapatát képviselték, nem is akárhogyan! Az 5 lejátszott mérkőzésből 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel a legjobb volt a kis csapat! A lányok sok élménnyel, labdákkal és 1-1 aranyéremmel tértek haza. A csapat legeredményesebb játékosa Világos Adrianna volt, Szőke Rebeka pedig kitűnő kapusteljesítményt nyújtott.
A csapat tagjai: Éter Réka, Farkas Boglárka, Hajas Nikolett, Kalauz Katrina, Nagykanász Bianka, Papp Sarolta, Pravilović Mariana, Szőke Rebeka, Világos Adrianna, Zorad Vanja. A csapat edzője Világos Györgyi, segédedzője Magyar Aletta volt.
A gyerkőcök elutaztak az „igazi” Világbajnokságra is, szurkoltak a csapatoknak, fényképezkedtek a „nagy” kézilabdás lányokkal, Magyarország kiváló sportolójával, Görbicz Anitával…
Ügyesek voltatok lányok! 

2013. december 11., szerda

KARÁCSONYI HANGULAT A ZENEDÉBEN

December 9-étől a topolyai Alapfokú Zeneiskola kültagozataiban már zajlanak a zenede által szervezett karácsonyi hangversenyek. Az intézmény ünnepi, félévzáró koncertjeinek sorában december 13-án, pénteken 18 órától a topolyai Művelődési Ház mozitermében követhetnek ünnepi hangversenyt a zenekedvelők.
Az év utolsó hónapjaiban külföldi vendégszereplések, megmérettetések, jótékonysági fellépések jellemezték az oktatási intézmény mindennapjait. Topolya legrégebben, 1969-től, a magyarországi Szentessel ápol testvérvárosi kapcsolatot. Városunknak Szentessel az oktatás terén is jól működő partnerségi viszonya alakult ki. Példa erre a két város zeneiskoláinak mintegy húszéves gyümölcsöző együttműködése, amely egymás tanintézményeinek felkeresésekor közös tanácskozások, konzultációk, versenyeken való részvétel formájában, koncertszervezésben is megmutatkozik. 2012-ben a szentesi Lajtha László Zeneiskola fúvószenekarának vendégszereplését élvezhette az itteni közönség. Az elmúlt hétvégén a topolyai Alapfokú Zeneiskola látogatását szervezte meg szentesi társintézménye. A magyarországi városban a Gál József vezette húsztagú topolyai vonószenekar mutatkozott be játékával, továbbá Gábor Hella és Gábor Zoltán, valamint Konc Regina szólóprodukcióit fogadhatta be a szentesi közönség.
A novemberi hónap folyamán a fentebb jegyzett fellépők műsoros estjével három helyszínen: Topolyán, Bácskossuthfalván és Pacséron a topolyai Alapfokú Zeneiskola immár másodízben kapcsolódott be a Petrović Dušan jóvoltából életre hívott Segíts, hogy segíthessünk! humanitárius céllal működtetett kezdeményezés és a Topolyai Vöröskereszt jótékonysági akciósorozata folyamatába. Ennek végeredményeként a Mikulás, Télapó 2013 utolsó hónapjában is Topolya község kétszázötven nagycsaládból érkező, valamint szociálisan hátrányos helyzetű, továbbá sérült vagy súlyos betegségben szenvedő gyermeket örvendeztethet meg, emlékeztetett Diósi Rózsa, a zeneiskola vezetője, majd hozzáfűzte:

– Ehhez hasonlóan eredményes a Kis Bácska szklerózis multiplexben megbetegedetteket tömörítő civil szervezettel való együttműködésünk. Zeneiskolánk az idén is felajánlotta, hogy a nemes ügy pártfogója lesz, amikor a civil szervezet december 4-én jótékonysági rendezvényt kezdeményezett ágyhoz kötött tagjaik támogatása céljából. Szólóban és duettben fellépő növendékeink, kamaraegyüttesünk játékával segítettük e kezdeményezést is sikerre vinni. Jelenleg a karácsonyi készülődés közepette a november 22-étől 24-éig, egy bécsi nemzetközi zongoraversenyen megmérettetett negyedéves zongoraszakos diákunk, Csőke Noémi (Csőke András növendéke és leánya) versenyeredményeinek közzétételére várunk. Csőke Noémi nem csak az osztrák fővárásban mutatkozott be nemrégiben a zeneértő közönségnek. Nyíregyházán Dudás József növendékével, Kohanec Botond ötödik osztályos gitár szakos diákunkkal együtt lépett fel. Tizenkét éves az együttműködésünk a nyíregyházi tanintézménnyel, évről évre bemutatkozunk az általuk szervezett határon túli zeneiskolák találkozóján – nyilatkozta az igazgatónő.

2013. december 7., szombat

KATARINA ÚJRA ELSŐ!

24. Mészáros Tibor Asztalitenisz Emlékverseny - Bácstopolya 2013.12.07.
2005 után született lányok kategória:
1.helyezett: Gvozdenovic Katarina – Kishegyes

Gratulálunk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...