"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2015. február 17., kedd

ISKOLAFARSANG KISHEGYESEN

Hagyományos farsangi felvonuláson vettek részt a kishegyesi általános iskola diákjai – Mozgalmas március vár az általános iskolára
L. J.
2015. február 17., 11:55 >> 2015. február 17., 12:56

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola megtartotta hagyományos farsangi felvonulását. A vidám eseménynek közel évtizedes hagyománya van és az iskola minden diákja, elsőtől nyolcadik osztályig részt vett rajta, mondta el lapunknak Hajvert Ákos, az iskola igazgatója. Az igazgató fontosnak tartja, hogy nem csak a magyar gyerekek vettek részt a megmozduláson.
– Nagyon pozitívnak tartom, hogy nemcsak a magyar gyerekek vonulnak fel farsangkor, hanem az összes gyerek és mindenki nagyon élvezte. A kishegyesi iskolában háromféle vallásoktatás van: katolikus, pravoszláv és iszlám, és négy náció jár ide: romák, magyarok, szerbek, albánok. Az iskolafarsang egy olyan fajta közösségi örömünnep lett, ami a magyar hagyományokból táplálkozik, de a többi nemzetiség is megünnepli és őszintén tud neki örülni. Ez nagyon pozitív – mondta el Hajvert, majd arról is beszámolt, hogy a farsangi felvonulás a hagyományos útvonalon zajlott: a Fő utcán, a Dudás Kálmán és a II. Rákóczi Ferenc utcákon, majd a piactéren ért véget, ahol a szülők és az iskola dolgozói meleg teával és fánkkal várták a lurkókat.

fényképek: Rápóti Zsolt
– Ez egy olyan történet, amibe a szülők is bekapcsolódtak. Minden osztályból egy-két szülő vagy nagyszülő elvállalta, hogy az osztálynak megsüti a szükséges mennyiségű fánkot. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a farsangi felvonulásból a tanárok is aktívan kivették a részüket. Nem csak oly módon, hogy követték a gyerekeket, hanem ők is beöltöztek. A diákok számára fontos, hogy kicsit más oldalról is megismerjék tanáraikat – hangoztatta az igazgató.

Az iskolai élet kapcsán Hajvert arról is beszámolt, hogy idén a diákjaik a Petőfi Sándor Művelődési Egyesülettel közösen készítenek műsort március 15-ére. Ugyancsak március során két magyarországi iskolát is fogadni fognak a Határtalanul kirándultatási pályázat keretén belül. Az egyik a kunszentmiklósi a másik pedig a kiskunhalasi lesz, és velük közösen fognak megemlékezni az 1848-as szabadságharcról. Az igazgató végezetül azt is elárulta, hogy idén megszervezik az anyák napi virágkarnevált.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...