Az ételosztásig megéhezett a
társaság.
Kishegyesen lassan
hagyománnyá válik, hogy júliusban az egyik hétvégén a Női Fórum
családi napot szervez, amelyen a gyermekcsalogató programokon kívül hangsúlyos
szerepet kapnak a nemzeti konyhák bemutatói. Az idén – mint Zsidai Erzsébet
főszervező, a szervezet elnöke elmondta – a részvevők ízelítőt kaphattak a
magyar, a szerb, a montenegrói és a roma konyhák hagyományos ételeiből. A
rendezvény magyarországi vendégei az ásotthalomiak voltak, akikkel az egyesület
évek óta szoros kapcsolatot tart fent. Az esti kóstolóra készült például
kolbászos krumplipaprikás, túrós gibanica, bográcsban főtt montenegrói
különlegesség, cigánypecsenye és bodag, valamint babgulyás csülökkel, csemegének pedig briós.
Mindenki találhatott tehát valami kedvére valót. A kóstolóig a gyerekek
kedvükre labdázhattak, bújócskázhattak, vagy bekapcsolódhattak a kézműves
munkába, melynek keretében a kosárfonással ismerkedhettek meg. A Női Fórumnak a
rendezvény megszervezésében a kishegyesi helyi közösség, a Dombos Polgárok
Egyesülete, a szikicsi Tri Sorele nőszervezet és a Kishegyesi Fejlesztési
Társulás segített.
A kosárfonást próbálgatják a
legkisebbek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése