"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2015. április 18., szombat

FÖLD-NAPI AKCIÓ

Péntek délelőtt szemétszedési akció zajlott a kishegyesi helyi közösség szervezésében. A Föld-napja alkalmából megtartott megmozduláson részt vettek a helyi közösség tanácsának tagjai, az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola Bagolysuli szakcsoportjának tagjai, valamint civil szervezetek képviselői. Az akció résztvevői 4-5 fős csoportokba verődve csaknem az egész falu területét körbejárták. Az összegyűjtött szemetet a Kis-Komunál Kft. szállította el.
A szemétszedési akcióban részt vett Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere is. Mohácsi szerint az ilyen akcióknak közösségformáló hatásuk van.
– Nagyon fontosnak tartom, hogy az idén is folytatódott ez a jól átgondolt tradíció. A helyi közösség tanácsának tagjai már a tavalyi évben is a gyerekekkel közösen szedték a szemetet Hegyes utcáin. Most is összehangolt munkával, csoportokba osztva fogjuk ezt tenni. Szerintem ez egy abszolút közösségépítő és jóra nevelő akció. Reméljük, hogy ha a gyerekek látják, hogy társaik szedik a szemetet, akkor kisebb valószínűséggel fogják szétdobálni azt. Az akció alapelképzelése megegyezik a közös faültetési akcióval: ahogy az elültetett fákat magukénak érzik a gyerekek, úgy a tiszta utcákat is magukénak kell érezniük – mondta Mohácsi.
A kishegyesi helyi közösség már évek óta megszervezi a Föld-napi szemétszedési akciót, számolt be lapunknak Szűgyi István, a helyi közösség tanácsának elnöke.

– Az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjai minden évben velünk szedik a szemetet. Ez mindenféleképpen jó, mert a gyerekek megtanulják, hogy az eldobott szemetet nekünk kell felszedni, ha azt akarjuk hogy a településünk tiszta legyen – mondta el Szűgyi, majd arról is szólt, hogy helyi közösség folyamatosan dolgozik azon, hogy minden frekventált helyen legyen szemetes, és rendszeresen kiürítsék őket. Kishegyes utcáin sajnos még nagyon sok a szemét, s ez a falubeliek szemete, hangoztatta a tanácselnök, aki reméli, hogy a szemétszedési akcióknak mihamarabb foganatja lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...