"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. május 6., kedd

ANYÁK NAPI VIRÁGKARNEVÁL

Példa értékű összefogással valósult meg az első kishegyesi virágkarnevál – Jó hangulat, amit a rossz idő sem tudott elrontani
Vasárnap egy páratlan kezdeményezés indult útjára Kishegyesen: anyák napja alkalmából virágkarnevált, -kiállítást és egész napos kísérő rendezvénysorozatot tartottak. Az esemény a kishegyesi helyi közösség védnöksége alatt zajlott, a két fő szervező Molnár Krekity Olga és Kőműves Tasnádi Szidónia volt, de a munkából kivette részét az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, az iskolában működő Bagolysuli ökocsoportja, a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete, a Kishegyesi Női Fórum, a helyi nyugdíjasok egyesülete, a Greenhead Környezetvédő Egyesület, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és számos önkéntes.
A zord időjárás sajnos nem kedvezett az eseménynek, ezért a szabadtéri események az iskolában és annak tornatermében zajlottak. A rendezvénysorozat alkalmi misével kezdődött a Szent Anna templomban, majd a virágruhába öltözött ovisok és alsós diákok esernyő alatt vonultak át a templomból az iskolába. A tervezett karneváli nagy felvonulás az időjárás miatt elmaradt. Az iskola zsúfolásig megtelt előcsarnokában Mohácsi Zoltán alpolgármester nyitotta meg az első kishegyesi virágkarnevált. Ugyancsak az iskola folyosóin kaptak helyet a virág- és kézműves árusok, az ovisok pedig a tornateremben mutatták be alkalmi műsorukat. Szintén a tornateremben került sor a nagycsaládosok által szervezett vidám vetélkedőkre és az anya–lánya kézilabda-bajnokságra, amelyen 6 csapat vett részt. Az íjászbemutató is elmaradt, de helyette a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták magukat dartzban, a legkisebbek pedig a kézműves foglalkozáson készíthettek anyák napi ajándékot.
A rendezvénysorozat a színházteremben zárult a Hálaadás című anyák napi műsorral, amit Patyerek Réka és Molnár Krekity Olga állítottak össze. A műsoron felléptek a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének és az Ady Endre K. Á. I. szavaló szakcsoportjának szavalói, a Szajkó énekegyüttes, a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény énekcsoportja és Szabó Regina, a csókai Kék cinkék irodalmi csoport szavalója. IfjJuhász Bálint, a helyi közösség tanácsának elnöke is köszöntötte az édesanyákat, valamint köszönő oklevelet adott át Tóth Piroskának és Papp Ilonának, akik több, mint 90 évesek, s édesanyáknak, nagymamáknak és dédanyáknak. Kiosztásra kerültek azok a dicsérő oklevelek is, amiket Bagolysuli öko-őrjárata osztott ki a legszebb háztájékért. Ezt Csabai Anna, Kormos Mária és Csáki Gizella érdemelték ki.
Az anyák napi virágkarnevál ötlete Molnár Krekity Olgától származik, aki elmondta, hogy egyrészt méltón szerette volna megünnepelni az édesanyákat, másrészt a Bagolysulis gyerekeknek is segíteni akart, ugyanis zöld programjuk részét képezi egy egész falut megmozgató rendezvény megszervezése.
– Az anyák napját világszerte virágkarneválokkal, fesztiválokkal kötik össze, és az idős emberek beszámoltak róla, hogy régen Kishegyesen is próbálkoztak ilyesmivel, de nem jött össze. Úgy gondoltuk, hogy szervezhetünk egy virágkiállítást, s ebbe bevonhatjuk a civil szervezeteket is. Így indult, s a végén mindenki hozzájárult a saját ötletével. Ez egy példa értékű összefogás volt – számolt be Molnár Krekity, majd hozzáfűzte, hogy a helyi közösség fővédnökség mellett a szervezésben is komoly szerepe volt. A rendezvényt hagyományossá szeretnének tenni, s az idei esemény a rossz idő ellenére is egy jó kezdés volt, véli a fő szervező.
http://www.magyarszo.com/hu/2330/vajdasag_kishegyes/111034/Any%C3%A1k-napi-vir%C3%A1gkarnev%C3%A1l.htm
Lakatos János

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...