"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2006. december 13., szerda

ÚJ UTCANEVEK

Iskolánknak eddig két utcára volt kijárata (két utcáról bejárata): Ifjúság utca és Titó marsall utca.

Negyvenegy utca kap a héten új táblát
A hét elején a kishegyesi helyi közösség megkapta az új utcanévtáblákat, és a tervek szerint még a hét folyamán kihelyezik minden utcában, amelynek a neve megváltozott.
- Az illetékes szerbiai minisztérium jóváhagyta a változtatásokat, de hivatalossá majd csak akkor válik, ha a községi képviselő-testület várhatólag hamarosan véglegesíti az új neveket, és megjelenteti a Hivatalos Lapban. Az új évben valószínűleg már az új elnevezések lesznek érvényben, és azután az új dokumentumokban már ezeket az utcaneveket kell beíratni. Ennek ellenére a régi megnevezéseket is valószínűleg legalább egy évig a helyükön hagyjuk, hogy ne támadjon bonyodalom, ha valakit a régi címe alapján keresnek - mondta ifj Virág Gábor, a helyi közösség titkára.
Az új táblák nem fémből, hanem speciális műanyagból készültek, a gyártók szerint ellenállóak az időjárási viszontagságoknak és nem fakulnak ki a napfény és a fagy következtében. Az utcanevek megváltoztatása a helybelieknek ingyenes, mert erre a tartományi kisebbségügyi titkárság pályázatán nyertek pénzt, a dokumentumokat pedig - tekintettel arra, hogy ismét megváltozott az államberendezés - így is, úgy is ki kell majd cserélni.
Mától a gyerekek az Iskola utcáról jöhetnek be a suliba, a főbejárat pedig a Fő utcán található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...