"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. augusztus 2., csütörtök

Egészséges élet és önmegvalósítás


Ügyességi versenyek és ismerkedés - Az UEFA nyílt futballiskolája Kishegyesen és Pannónián
Mintegy kétszáz, egészen pontosan 192 gyerek sereglett össze tegnap a kishegyesi futballpályán a topolyai és kishegyesi községből, a községi székhelyeken kívül Bácsfeketehegyről, Szeghegyről, Bácskossuthfalváról, Pacsérról, Bajsáról, Pannóniáról, Zentagunarasról, és Pobedáról, hogy részt vegyen az UEFA által támogatott nyílt futballiskolában, amelyet a kishegyesi első két nap után Pannónián folytatnak.
                                       
A gyerekeket és edzőiket az ünnepi megnyitón a szervező nevében Nenad Nikolić, a topolyai és kishegyesi községközi labdarúgó szövetség elnöke üdvözölte, hangsúlyozván, hogy a rendezvényt az UEFA támogatásával és a finn, a dán, a norvég és a svéd nemzeti szövetségek, valamint a topolyai és kishegyesi önkormányzatok, vállalatok és vállalkozók segítségével sikerült megszervezni. A jelenlevőket üdvözölve Zoran Savić, a topolyai sportszövetség elnöke kiemelte, hogy e két község a sikeres sportolók hazája, hisz jelenleg Szerbia és Montenegro válogatottjaiban 11 játékos szerepel azok közül, akik e két köszégben születtek. A sport tehát lehetőséget nyújt arra is, hogy egyesek megmutassák kivételes képességeiket. A házigazda nevében dr. Deák Tibor, a kishegyesi helyi közösség tanácsának, és az Egység Labdarúgó Klubnak az elnöke szólt a fiatalokhoz, hangsúlyozva, hogy ezúttal olyan ügyességi játékokon vesznek részt, amelyekhez sok-sok gyakorlás kell. A futball nem csak a mérkőzésből, ünneplésből áll, vannak szürke napjai is, amikor a begyakorlások folynak. Mindezek arra kell hogy megtanítsák a fiatal generációkat, hogy az ellenfelet nem eltiporni kell, hanem felülmúlni.
A rendezvényt megnyitva ifj. Juhász Bálint, a kishegyesi önkormányzat ifjúsági és sportmegbízottja rámutatott, hogy a felmérések szerint a fiatalok szerint kevés a sportolási lehetőség a községben és éppen ezért fontos, hogy minél többen bekapcsolódjanak az ilyen rendezvényekbe. A sporttal való foglalkozás ugyanis esélyt ad a fiataloknak nemcsak az egészséges életmódra, hanem arra is, hogy megvalósítsák önmagukat. Fontos az is, hogy ezek a rendezvények lehetőséget adnak egymás, illetve egymás kultúrájának és életének megismerésére.
A gyerekek elsősorban ügyességi játékokban mérik össze erejüket a találkozó öt napján. Mint Halasi Szabolcstól, az egyik főszervezőtől megtudtuk, a csapatok vezetői nemrégiben Jahorinán vettek részt egy képzésen, ahol a játékokat betanulták s ezt a tudásukat adják át a fiataloknak. Elmondta még, hogy a rendezvény megszervezésében az önkormányzatokon kívül sokat segítettek a helybeli vállalatok , a Feketics Rt, a Gradja Mont, az Agriromagna és az iskola, az UEFA-tól a résztvevők pólót, sapkát és sportpalackokat, a csapatok pedig labdákat kaptak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...