"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. november 2., péntek

Vers, próza, zene - II. Záporka gála, Parafónia koncert Bácsfeketehegyen


A vers, a próza, a zene s minden, ami az életet jelenti - az mindenkié! Mottója is, és egyben üzenete is az idei, II. Záporka vers és prózamondó találkozó gálájának, valamint a budapesti Parafónia zenekar koncertjének, amelyet szombaton délután Bácsfeketehegyen (Feketicsen) tartanak meg - olvashatjuk többek között azon a meghívón, amelyet számos civil szervezetnek küldtek el Vajdaságban. A Záporka találkozó megálmodója, létrehozója és támogatója a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat, valamint a Feketics Művelődési Egyesület. A sajátos szavalóversenyen a vajdasági, hatodik életévüket betöltött, speciális-könnyített tagozatra járó, értelmileg és tanulásban akadályozott gyermekek, illetve fiatalok vehetnek részt. A első Záporkát tavaly rendezték meg Bácsfeketehegyen.
Az egész napos rendezvény záró, ünnepi műsora délután fél ötkor a színházteremben kezdődik, ezt követi a budapesti Parafónia hangversenye. A sérült gyermekekből, fiatalokból álló, jobbára a zeneirodalom nagyjainak műveit - speciális átiratokban - játszó együttes színvonalas előadását már tavaly a szívükbe zárták mindazok a vajdaságiak, akik látták csodálatos játékukat. Itt mondjuk el, a Parafónia zenekar játszik a Fogyatékosok Első Európai Zenekarában (FECO). Felléptek már Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Belgiumban, Lengyelországban, és természetesen Vajdaságban.
A Kishegyes község támogatta tartományi rendezvénysorozaton a szervezők szívesen látnak minden érdeklődőt Vajdaság különböző helységeiből. Köszöntő gyanánt Jean Varnier szavai nyomán vallják, hogy a gyakorta megosztott, kemény világunkban a sérült ember vezessen rá valamennyiünket a bizalom, az egyszerűség, a közvetlenség, a szeretet áthatotta azonos esélyeket szavatoló életútra.
                                       
                                               AZ ÖRÖMÓDA KOTTÁJÁNAK SPECIÁLIS ÁTIRATA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...