"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. december 4., csütörtök

ISKOLÁNKBAN MÁR VAN AKADÁLYMENTESÍTETT FELJÁRAT!

Elkészültek az akadálymentesítési tervek


Polgármesteri fogadás a fogyatékkal élők számára
A polgármester a fogyatékkal élő gyerekekkel
December 3-a, a fogyatékkal élők világnapja alkalmából Csóré Róbert kishegyesi polgármester fogadta a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület küldöttségét.
Az Izida civil szervezet munkájáról szólva Papp Júlia elnök kiemelte, hogy az egyesület keretében gyakorlatilag egész napos foglalkozást szerveztek a fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok számára, hiszen reggel héttől este 18 óráig foglalkoznak a gyerekekkel, a délelőtti részben a fiatalabbakkal, délután pedig többnyire alkotóműhelyeket tartanak.
– Eddig legtöbbször arra összpontosítottunk, hogy mi az, amiben a mi gyermekeinknek sajátos szükségleteik vannak, de az utóbbi időben szemléletváltás történt , és most már sokkal inkább azt szorgalmazzuk, ami minden gyerekben közös. Márpedig játszani, táncolni, énekelni, rajzolni, festeni minden gyerek szeret – mondta többek között Papp Júlia.
A megjelenteket üdvözölve Csóré Róbert elmondta, hogy a község az európai követelményeket is figyelembe véve igyekszik megoldani az akadálymentesítést, hogy a mozgássérültek gond nélkül egyedül is eljuthassanak a községi közigazgatás ügyfeleket is fogadó irodáiba.
– A tervek elkészültek és azt várjuk, hogy kiírjanak egy ilyen jellegű pályázatot, hogy pénzt szerezzünk a megvalósításra. A községi közigazgatás esetében az udvar felől tudjuk megoldani az akadálymentesítést, s ily módon a mozgássérültek gond nélkül eljuthatnak majd a földszinti irodák mindegyikébe. Az iskolában az egyik bejáratnál már szintén megoldották az akadálymentesítést, és arra törekszünk, hogy a többi közintézmény esetében is megoldjuk ezt a gondot. Meg kell azt is említeni, hogy a kishegyesi helyi közösség esetében a most folyó beruházás keretében szintén megoldják az akadálymentesítést is – mondta a polgármester, hangsúlyozva, hogy a Kishegyesen épülő piactéri beruházás, a Női Fórum épületének felépítése hasonló célokat is szolgál majd, mint amivel az Izida is foglalkozik.
A gyerekek a maguk által készített ajándékokkal és alkalmi szavalatokkal kedveskedtek a polgármesternek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...