"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. április 16., csütörtök

FELÚJÍTOTT INFORMATIKATEREM


A kishegyesi iskola a budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától kapott tizennégy komputert— A zeneiskolások is helyben tarthatják az órákat, ha zongorázni akarnak
A felújított informatikaterem
A tartomány és a Szülőföld Alap támogatásával sikerült felújítani a termek egy részét a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában, többi között az informatikatermet is, de mint Molnár Márta igazgatónő mondja a terem felszerelése egészen a közelmúltig a régi maradt.
- Március végén, a falunapi ünnepség keretében kaptuk el hivatalosan azt a 14 új komputert, amelyet testvérvárosunk a XVI. Kerület közvetítésével a budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ajándékozott a kishegyesi gyerekeknek. Az ajándékot hivatalosan Szatmáry Kristóf, a kamara elnöke, országgyűlési képviselő adta át, de meg kell mondanom, hogy a gyerekek akkorra már használatba is vették a gépeket, mert néhány nappal korábban érkeztek. Ezek nem a legújabb gépek, de nagykapacitásúak és kitűnő állapotban vannak. A korábbi 486-os gépekhez képest ez óriási előrelépést jelent. Ugyanakkor az Oktatásügyi Minisztérium jóvoltából ADSL vonalat is kaptunk, így az internethasználat is megoldódott — mondja Molnár Márta.
A budapesti testvérönkormányzat eddig is és a jelek szerint ezután is nagy figyelmet fordít arra, hogy a maga részéről segítse az oktatási folyamatokat.
- Akárcsak az elmúlt esztendőkben a XVI. Kerület önkormányzata az idén is 43 kishegyesi gyereket lát vendégül augusztusban, mi természetesen a legjobb diákokat küldjük, elsősorban azokat, akik valamilyen versenyen elért eredményükkel öregbítették iskolánk nevét. A tervek szerint a gyerekek ellátogatnak több pesti neves intézménybe, például a Csodák Palotájába, de elviszik őket Veresegyházra, Gödöllőre és Esztergomba is. Úgy időzítették, hogy a gyerekek élőben tekinthessék meg az augusztus 20-i tűzijátékot. Külön köszönetet szeretnék mondani Kovács Zoltán rendőrparancsnok helyettesnek, azért, hogy a rendőrség illetékes osztálya szombatonként a gyerekek útleveleit intézi. Nagyon jó kapcsolatunk alakult ki a kerületben működő Rácz Aladár Zeneiskolával is, tőlük szintén a falunapi ünnepségre kaptunk egy Rösler- zongorát. Ez is nagy segítséget jelent számunkra, hiszen sok zeneiskolásunk van, akik valóban szép eredményeket értek el a szerbiai és nemzetközi versenyeken is, de ha zongorán kellett játszaniuk, utazniuk kellett. Ezután Csőke András vezetésével itt tarthatják az órákat az iskola kiállítási csarnokában, mert ott helyeztük el a hangszert—mondta az igazgatónő, s elmondja azt is, hogy az utóbbi időben mintha megnövekedett volna az iskola iránti adakozó kedv. Nemrégiben a Vöröskereszt helyi szervezete tagtoborzást végzett és a befolyó pénzt a tantermek felújítására ajánlották fel. A napokban kapott az iskola 250 eurót egy Ausztráliában élő kishegyesitől. Ez ugyan nem nagy összeg, de néhány tanteremben fel lehet vele újítani a világítást, vagyis minden adománynak van helye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...