"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. október 11., kedd

CSERKÉSZÉVFORDULÓ PALACSINTASÜTÉSSEL


Megalakulásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte a hétvégén a kishegyesi Szent András Cserkészcsapat. Az évforduló, valamint a gyermekhét alkalmából a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesületével (KINCSE) karöltve egész napos programot szerveztek a gyerekeknek és fiataloknak a Dombos Fest színhelyén, a Hegyalja utcában.
                                                      A csapatok élvezettel sütötték a palacsintát (fotó: Papp Imre)

– Cserkészcsapatunk megalakulásának évfordulóiról eddig egy-egy összejövetellel, tábortűzzel, cserkésztoborzóval emlékeztünk meg. Most azonban a nyári sikeres közös táborozásunkon felbuzdulva a nagycsaládosok egyesületével fogtunk ismét össze – szemmel láthatóan sikerrel, amihez a gyönyörű őszi idő is hozzájárult – mondta Kecskés Endre, a Szent András Cserkészcsapat vezetője.
– Mi a nyárról még adósak maradtunk a programunkban szereplő palacsintasütő-versennyel és ezt ajánlottuk fel a cserkészeknek, ők viszont hozták hagyományos programjaikat: az íjászatot, a métázást, a tábortűz körüli teendőket is ők végzik, s az egészet még megtoldottuk kézműves foglalkozásokkal, ami a fiatalok számára mindig érdekes elfoglaltság – hallottuk Kerepes Árpádtól, a KINCSE elnökétől.
A találkozón a helybelieken kívül vendégként részt vettek a szabadkai, bajmoki, temerini és bácsfeketehegyi nagycsaládos egyesületek és cserkészcsapatok képviselői.
A gyerekek és fiatalok körében a legattraktívabb műsorszám a palacsintasütés, a nap végén pedig a tábortűz volt a legnépszerűbb. Különösen a sütést volt látványos, amint a kicsik és nagyobbak is élvezettel sütötték a hagyományos csemegét, gyorsaságban, ízekben és dekorációban versenyezve egymással. A versenyről végül is a résztvevő csapatok mindegyike (összesen 98 résztvevővel) oklevéllel távozott.
http://www.magyarszo.com/fex.page:2011-10-11_Cserkeszevfordulo_palacsintasutessel.xhtml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...