"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. április 24., kedd

„...A költő és közönség kergetőznek...” - Megtartották a III. Arcok üveg mögött versmondó versenyt

                             A verseny résztvevői és közönsége

A bácsfeketehegyi kultúrotthonban szombaton megtartották a Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület fordításirodalomnak szentelt versenyét, amelyre ezúttal 32-en jelentkeztek, alsós kisdiákok, felsősök és középiskolások, valamint felnőttek. A versenyzőket, szülőket és érdeklődőket Szatmári Melitta, a VMVE alelnöke üdvözölte, és József Attilát idézte: „...Az a kérdés: költő és közönség kergetőznek, hogyan keresik és hogyan találják meg egymást...” Majd hozzátette, hogy a versmondók továbbítják a hallgatóknak az írók, költők üzenetét, és ezáltal a vers életre kel, és megtalál mindenkit.

– Nagy dolog, és legyetek büszkék magatokra, hogy képesek vagytok arra, hogy költők által leírt helyeken és helyzetekben kalandozzatok. Ez nem könnyű dolog, egyedül kiállni a színpadra és tolmácsolni egy költő gondolatát – mondta.
A zsűri végül úgy döntött, hogy ezúttal sem az alsós, sem pedig a felsős korosztályokban nem oszt ki első helyezést. A Molnár Krekity Olga, Csőke Csilla és Hajvert Lódi Andrea összetételű zsűri a következőképpen döntött: az elsős és másodikos korosztályban a 2. Horváth Kamilla (Csantavér), 3. Vorkapić Anja (Újvidék).
Különdíjat kapott: Gyűlvészi Réka, Békési Hektor, Mohácsi Imre, Török Richárd és Békési Orion (Újvidék), valamint Sándor Ferenc (Törökkanizsa). A harmadikos és negyedikes korosztályban a 2. Molnár Anna (Bácsfeketehegy), 3. Kecsenovics Kitti (Csantavér) 3. Bede Noémi (Bácsfeketehegy). A felsősök korosztálya: 2. Kovács Bertina (Törökkanizsa), 3. Kőműves Csaba (Kishegyes). Különdíjat kapott Hodik Anabella (Bácsfeketehegy) és Tóth Zalán (Kishegyes). A középiskolások kategóriájában 1. Rizsányi Attila (Szabadka), 2. Ficze Árpád (Bácsfeketehegy). A felnőtt kategóriában egy különdíjat osztottak, és ezt Dávid Ilona magyarkanizsai versmondó kapta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...