"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. május 4., vasárnap

ANYÁK NAPI VIRÁGKIÁLLÍTÁS KISHEGYESEN - VAJMA

„Virágom – virágom” mottóval szervezett anyák napi virágkiállítást és virágkarnevált a kishegyesi helyi közösség, az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Női Fórum, a nagycsaládosok helyi egyesülete, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Greenhead Környezetvédő Egyesület, valamint a helybeli virágtermelők és virágkedvelők egy csoportja. A Szent Anna katolikus templomban megtartott hálaadó misét követően a tervek szerint a színes karneváli menet a Fő utcán elindulva a II. Rákóczi Ferencz utcán keresztül érkezett volna meg a piactérre, ahova eredetileg tervezték a rendezvényt, és amit az eső és a szél miatt végül az iskolában tartottak meg.
Az iskola folyosóin alig fértek el a kiállítók és az érdeklődők, így a tornatermet is meg kellett nyitni, ahol a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Kótyonfitty énekcsoportja, a szavazók és az óvodások léptek fel. Előtte azonban Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt, melyről elmondta, hogy reményei szerint a jövőben minden évben megtartanak majd. Megnyitóbeszédében Wass Albertot idézte, aki szerint: “Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.” Köszönetet mondott Molnár Krekity Olga és Kőműves Szidónia fő szervezőknek. Beszédét egy Petőfi idézettel zárta: „Tudod, mi a virág? A földnek jósága; Tudod, mi a jóság? A lélek virága.” Az időjárás szeszélye miatt kényszermegoldásként választott szűkös teret a jelmezbe öltözött óvódások és iskolások, és a sok virág mellett Dér Zsolt csantavéri hegedűs hegedűjátéka tette még színesebbé.
A virágkiállítás és virágkarnevál kísérőrendezvényeként délután kézműves foglalkozásokat és sportvetélkedőket tartanak, a színházteremben sorra kerülő anyák napi műsorban pedig a versmondók és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakosztályai lépnek fel.

Tóth Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...