"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. május 18., vasárnap

SIKER AZ ÁMV-N!

Harminchat vajdasági általános iskola diákjai versenyeztek az immár 13. alkalommal megrendezett Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén. Iskolánk tanulói nagyon szépen szerepeltek a megmérettetésen.
Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte a vajdasági szintű, a Magyar Nemzeti Tanács által kiemelt jelentőségű és a Szerbiai Oktatási Minisztérium által is elismert versenyt, amelyen a tanulók 10 kategóriában mérték össze tehetségüket és tudásukat. Az általános iskolások a versmondás, prózamondás, szép beszéd, fogalmazás, képzőművészet, ének, versírás, színjátszás mellett általános műveltségükről is számot adhattak a vetélkedőn. A tíz kategóriában 30 zsűritag értékelte a produkciókat, munkákat. Rekordszámú 710 diák vett részt a megmérettetésben, 36 iskolából 80 felkészítő tanár áll a rendezvény mögött.
Az ÁMV célja az anyanyelv ápolása, a magyar nyelv szeretetének erősítése, valamint a művészetek fontosságának hangsúlyozása, a rendezvény a vajdasági magyar oktatás színvonalának emeléséhez is hozzájárul.
Eredmények:
VERSMONDÁS:
Vanka Réka – 3. hely
Szőke Rebeka – 3.hely
Lengyel Ágnes – 3. hely
VERSÍRÁS:
Petri Ivett – 2. hely
FOGALMAZÁSÍRÁS:
Popović Sára – 1. hely
MŰVELTSÉGI TESZT:
Benkó Ferenc -  3. hely
Gratulálunk! Büszkék vagyunk Rátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...