"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. január 18., csütörtök

MÁRIS VANNAK EREDMÉNYEK!


Fogadás a sikeres fiatal sportolók tiszteletére
Egykoron, a múlt század 50-es éveiben már működött bírkózó egyesület Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is, voltak is figyelemre méltó eredményeik az akkori sportolóknak, mégis megszűnt az egyesület. A mostani klub alig több mint egy éve, 2005 őszén alakult, amikor külföldön dolgozó honfitársaink birkózószőnyegeket ajándékoztak a községnek. Ekkor kezdett el birkózni több helybeli kisgyermek, azóta már versenyeken is felléptek, sőt érmeket, serlegeket és okleveleket szereztek. Szügyi István kishegyesi polgármester kedden délután fogadást rendezett a fiatal birkózók részére.
A közel ötven kisgyermek Sebők István edző vezetésével nem ment üres kézzel a fogadásra. Egy hatalmas serleget, egyik trófeájukat vitték el ajándékba Szügyi István polgármesternek és Pál Károlynak, a képviselő-testület elnökének. A polgármester megköszönte az ajándékot, és megígérte, hogy megőrzik azt, és további sikereket kívánt a fiatal sportolóknak. Sebők edző ezek után felsorolta, mely versenyeken vettek részt határon innen és túl, valamint hogy milyen díjakat hoztak haza, milyen helyezéseket értek el. Elmondta azt is, hogy sok jó versenyző van, és csak a tapasztalat hiányzott sok esetben a még jobb eredményekhez. Szerinte a siker záloga egyedül a munka, ezután pedig még többet kell dolgozni, hiszen a legyőzött ellenfelek is azért edzenek, hogy visszavágjanak a vereségért. A sport győzelmekből és vereségekből áll, de figyelmeztette a gyerekeket arra, hogy a legfontosabb a tanulás, valamint biztosította őket arról, hogy az egyesület mindenben igyekszik majd segíteni haladásukat. Az idén még több versenyen való részvételt helyezett kilátásba, márciusban Bácsfeketehegyen, áprilisban Horvátországban, májusban Magyarországon mutatkoznak be a fiatal birkózók.
Hallgató Sándor, a klub elnöke megköszönte a támogatást azoknak, akik hozzájárultak az eddig elért eredményekhez. Sikertörténetnek nevezte azt, amit a fiatal birkózók ilyen rövid idő alatt el tudtak érni. Mint mondta, ez arra tanítja őket, hogy az élet egyéb területein merni kell vállalni esetenként a bizonytalant is, mert az hozhat előrehaladást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...