"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. február 27., kedd

EGYMÁS ELFOGADÁSÁÉRT


Záróértékelés kiállítással és filmvetítéssel - Kishegyesen befejeződtek a Gyermek, gyermek, hogy szeressétek, valamint az Esély az egyenlőségre elnevezésű programok

Kiállítással és filmvetítéssel egybekötött záróértékelést szervezett pénteken délután a kishegyesi Női Forum a Gyermek, gyermek, hogy szeressétek és az Esély az egyenlőségre elnevezésű akciók befejezése alkalmából, amelyket a belgrádi BCIF (Helyi Kezdeményezések Balkáni Alapja) és az újvidéki Ökumenikus Szeretetszolgálat támogatásával szerveztek.
- Az utóbbi hónapokban, egészen pontosan 2006 augusztusától egészen a mai napig a Női Fórum aktivistái mindennapos tevékenységük mellett részt vállaltak az említett projektumok megvalósításában. A két megmozdulás céljai, valamint a célcsoport is ugyanaz: a kapcsolatok kialakítása az egészségügyi, az iskoláskor előtti intézménnyel és az iskolával, valamint a roma, illetve a hátrányos szociális helyzetben levő gyerekek szocializációja. A Gyermek, gyermek, hogy szeressétek elnevezésű akciót a belgrádi BCIF alapítvány támogatta 235 ezer dinárral, az Esély az egyenlőségre elnevezésű akciót pedig az újvidéki Ökumenikus Szeretetszolgálat százezer dinárral. A két akció során összesen négy játszóházat szerveztünk, kettőt Kishegyes központjában, kettőt pedig a romatelepen. Ezekben több mint 200 gyerek, valamint mintegy 50 roma felnőtt is részt vett, közülük kilencen aktívan ki is vették részüket a játszóházak megszervezéséből. Október 8-án, a Gyermekhét keretében kiállítást rendeztünk a gyerekek munkáiból, s e hónap folyamán szerveztük meg a főzőversenyt is a futballpályán, amelyben öt roma család, hét szociális támogatásban részesülő család és még 29 csapat vett részt. Novemberben előadást tartottunk a nyugdíjasoknak, és a játszóházban részt vevő gyerekek felléptek a bácsfeketehegyi Záporka szavalóversenyen is - mondta többek között Zsidai Erzsébet, a Női Fórum elnöke a két megmozdulás összegzésekor az iskola előcsarnokában. Az elnök beszéde végén köszönetet mondott az aktivistáknak és mindazoknak, akik elősegítették a két akció sikeres megszervezését.
Az értékelő beszédet követően az érdeklődők megtekintették a gyerekek munkáiból és a játszóházakban készült fényképekből rendezett kiállítást, majd az iskola ebédlőjében megnézték a második roma telepi játszóházról készült riportfilmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...