"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. május 5., szombat

22. SZÓLJ, SÍP, SZÓLJ!


Szombaton, május 5-én megtartottuk a 22. Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőt az Újvidéki Rádióban. A szervezők a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, az Újvidéki Rádió és a Vass Lajos Népzenei Szövetség, idén első ízben csatlakozott a szervezőkhöz a Kóta is, amit örömmel fogadtunk. 

90 műsorszámot hallgatott végig a zsűri, eddig ez volt a legtömegesebb, már szinte maratoni vetélkedőnk. Több, mint 450 résztvevő érkezett Vajdaság egész területéről. A verseny után igencsak elégedettek voltak a gyerekek, mivel nagyon sok oklevelet kiosztott a zsűri a fellépők összeállításait rögzítjük, és az Újvidéki Rádió részletekben sugározza különböző műsoraiban. 
A bírálóbizottság tagjai voltak: Bodor Anikó, népzenekutató Zentáról, dr. Gerzanics Mária, népzenekutató a Kóta képviseletében, Ivánovics Tünde, előadóművész-népdaltanár Szegedről, Fábri Géza kobzos, Szegedről, Borsi Ferenc, citeraoktató Budapestről, Kelemen Zsolt brácsás, a topolyai Csalóka együttes tagja. Idén volt kerek 20 esztendeje, hogy Ivánovics Tünde is ugyanezen a népzenei vetélkedőn először megmérettetett. A vetélkedőn az általános iskolások mérik össze népzenei jártasságukat különböző kategóriákban és korcsoportokban. A vetélkedőből nőtt ki a Kőketánc énekes népi játék és néptánc vetélkedő, amit május 19-én tartunk Óbecsén, immár 11. alkalommal. 

Szabó Gabriella, a vetélkedõ főszervezője 

Díjazottak: 
ARANY OKLEVÉL – KÓTA kiválóan megfelelt:
- Énekszólisták és kettősök – A,B és C korcsoport:
Povázsánszki Csilla és Csőke Andrea, Petőfi Sándor ME, Kishegyes, f.p. Patyerek Orsolya 
- Énekcsoportok-alsós, felsős,vegyes korcsoport:
Szajkó énekcsoport, Petőfi Sándor ME, Kishegyes, f.p. Patyerek Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...