"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. május 17., csütörtök

Zenedések sikere országos és nemzetközi versenyen


Idén Versecen került megszervezésre a szerbiai zene- és balettiskolák fesztiválja, melyet évente tartanak más-más városban, és ez volt az 51. Három évvel ezelőtt a topolyai zenede volt a házigazdája az egyhetes rendezvénynek, amikor is 75 zeneiskolát fogadott, és 1800 fős közönséget. A topolyai zeneiskola akkor is összesítésben I. díjat szerzett, és most is kimagasló eredményt ért el, összesítésben 95 ponttal szintén I. díjat. Egyénenként is kiválóan szerepeltek a zenede növendékei, Papp Orsolya zongora szakos, Csőke András tanítványa, Dudás Virág Ervin hegedű szakos, Gál József növendéke és Perić Milena harmonika szakos tanuló, Vas Katalin tanítványa I., Nemes Aranka szólóénekes Nánási Helga tanítványa pedig II. díjjal tért haza.
A topolyai zenedések részt vettek a 32. Nemzetközi Harmonika Fesztiválon is Pulán, ahol Finnországtól Kínáig szinte minden ország képviseltette magát. A jeles szakemberekből álló zsűri, a német Stefan Hippe, a cseh Ladislav Horák, a horvát Volodimir Balyk, Sanja Drakulić és a boszniai Alma Flammersberger Milena Perić harmonikajátékát 81,35 ponttal díjazta, ami a II. helyezést jelentette számára. Ott voltak azonban a zeneiskola növendékei Leskovacon is, az országos gitárversenyen, ahonnan Dudás Krisztián II. osztályos növendék, Petar Milović tanítványa I. díjjal tért haza.
A topolyai zenede növendékeire még vár néhány verseny a tanév végéig, többek között az országos hegedűverseny Mitrovicán, és a fiatal tehetségek versenye Belgrádban, ahol jelen lesznek a hegedű, harmonika, zongora és gitár szakosok is.
                                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...