"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. december 13., csütörtök

CSŐKE ANDREA ÚJABB SIKERE!


A topolyai alsófokú zeneiskola növendékei, tanárai rendszeresen részt vesznek a hazai és külföldi találkozókon, versenyeken, így nemrégiben a negyedik éve tartó együttműködés keretében vendégei voltak a magyarországi, nyíregyházi zeneiskolának a Határon Túli Zeneiskolák találkozóján. Erre, mint Diósi Rózsa igazgatónőtől értesültünk, nagyon büszkék, hisz országunkat csak ők képviselték a jeles rendezvényen. Ezt megelőzően részt vettek az olaszországi Európa szintű zongoraversenyen, ahol Csőke Andrea, Székely Mária tanítványa, a topolyai zenede végzős növendéke harmadik helyezett lett. Ugyanezen a versenyen részt vett Varga Darko, a topolyai zenede egykori diákja, jelenleg a belgrádi zeneakadémia harmadéves hallgatója, aki a 17-34 évesek háromfordulós versenyében bejutott a második fordulóba.
Emellett még számos versenyre készülnek a topolyai zenedések, akik közül Milena Perić harmadéves növendék ma részt vesz egy nemzetközi harmonika fesztiválon, Nemes Aranka végzős hallgató pedig a belgrádi országos szólóénekversenyen. Decemberben kerül sor az intézményben a félévi vizsgákra, de a szokásokhoz híven karácsonyi koncert is lesz, december 21-én 17 órai kezdettel a moziteremben.
A jövő év elején, vagyis a második félévben ugyancsak számos rendezvényre készülnek a növendékek, az országos harmonika-, hegedű-, zongora-, fuvola-, és gitárversenyre, illetve Milena Perić a németországi, Európa szintű harmonikaversenyre, illetve a szerbiai zene- és balettiskolák fesztiváljára. Márciusban ismét a topolyai zeneiskola lesz a házigazdája a negyedik vajdasági hegedűversenynek, mely ezúttal is Amikor a tücskök ciripelnek címet viseli.
Gorizia az Alpok lábánál, Olaszországban, közvetlenül a szlovén-olasz határnál, az Isonzó és a Vipara folyók völgyének találkozásánál fekszik. Ebben a festői kisvárosban tartották a nemzetközi zongoraversenyt, melyen Csőke Andrea, a topolyai zeneiskola végzős diákja harmadik lett. Andreától megtudtuk, hogy orosz, olasz, horvát, osztrák és szerbiai versenyzők között pontozás alapján osztották ki a díjakat. A versenyen Scarlatti és Klementi egy-egy szonátáját, két Chopin-mazurkát és egy Desić-kompozíciót adott elő. Az elmúlt években Horvátországban és Budapesten is részt vett már rangos versenyen. Jelenleg nyolcadikos, és a következő hónapokban fogja eldönteni, hogy a muzsika szeretete, a tehetség és az elért sikerek alapján a zenét választja-e hivatásának, vagy nyelvi gimnáziumban fog továbbtanulni.
http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/12/13/main.php?l=b19.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...