"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. december 6., csütörtök

JÖTT A MIKULÁS!


Megkezdődtek a Mikulás-napi rendezvények Kishegyesen, a nap előestéjén ugyanis a művelődési egyesület aktivistái Tumbász L. Kornélia vezetésével az idén is megszervezték a Mikulás házhoz megy elnevezésű akciót, amelyhez ezúttal a korábbiaktól is többen csatlakoztak. A Mikulás ugyanis édességcsomagok fejében vitte házhoz az ajándékokat s ezeket az édeségeket a rászoruló családok gyermekei között osztották szét, a Mikulás nekik is házhoz vitte az édességcsomagot, több mint hetven helyre.

A Mikulás-napi fő rendezvény csütörtökön este volt a színházteremben. A nagycsaládosok egyesülete és a művelődési egyesület szervezett műsort a legkisebbeknek Novakov Annamária irányításával. A műsorra azonban nemcsak a legkisebbek voltak kíváncsiak, hisz szerény becslések szerint is legalább hétszázan lehettek jelen a rendezvényen. A műsor kezdetén köszöntötték Szűgyi István kishegyesi és Kovács Péter Budapest XVI. kerületi polgármestereket, akik beszámoltak róla, hogy Kishegyes és a budapesti kerület között varhatóan hamarosan testvértelepülési megállapodás jön létre. A műsor keretében felléptek a KINCSE, a nagycsaládosok egyesületének, valamint a Petőfi Művelődési Egyesületnek az előadói: Csőke Márk, Csoma Balázs, Rózsa Szabina, Frindik Ivon, Kormos Irén és Horváth Árpád. Az est vendége volt Nagy István budapesti gitárművész, a sztárvendég pedig Varga István, a Megasztár vetélkedő döntőjének résztvevője, aki legszebb dalait énekelte el a kishegyesi közönségnek. 
A rendezvény belépője önkéntes adomány volt. A bevétel egy részét az egyháznak adták a karácsonyi csomagokra, a másik részéből a rászoruló családok gyermekei kapnak karácsonyi ajándékot. A műsort követően a teremben tartózkodó gyerekek mindegyike ajándékot kapott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...