"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. január 20., vasárnap

KIHIRDETTÉK A MAGYAR KULTÚRA NAPJA PÁLYÁZAT GYŐZTESEIT

2008. január 20-án, hirdette ki a Palóc Társaság a Magyar Kultúra Napja pályázat eredményét a budai Magyar Kultúra Alapítvány székházában mintegy száz résztvevő előtt.
Halász Péter a pályázat hasznosságáról, a résztvevő fiatalok becsülendő hozzáállásáról fejtette ki gondolatait. A dolgozatokat Kolczonay Katalin egyetemi tanár értékelte. A dolgozatok közül párat maguk az írók olvasták fel. A legjobb pályamunkák szerzői nyári táborokban való részvételi jogot nyertek a Rákóczi Szövetség, a KEHOFA és a Palóc Társaság felajánlása révén, valamint Itthon - , Tábortűz - és Honismeret-előfizetést és könyvcsomagokat vehettek át.


A Magyar Kultúra Napja tiszteletére 12. alkalommal meghirdetett pályázatra összesen 179 dolgozat érkezett. Ebből 146 pályaművet küldtek az alapiskolások, 33 a középiskolás dolgozatok száma. A pályázaton három ország fiataljai vettek részt. A Kárpát-medence 48 iskolájában foglalkoztak a tanulókkal a felkészítő tanárok. Ezek közül 32 az alap- vagy általános iskolák száma és 16 a középiskoláké. A Felvidéken 20 alap- és 6 középiskola, összesen tehát 26 intézmény, Magyarországon 8 általános és 8 középiskola, tehát összesen 16, míg a Délvidéken 4 általános és 2 középiskola, vagyis összesen 6 iskola kapcsolódott be. 


Diákjainkra nagyon büszkék vagyunk, III. díjjal tértek haza! Gratulálunk!

III. díj: Brédi Viktor, Tardoskedd 
Juhász Egon, Kishegyes
Kancsár Larissa, Kishegyes 
Magó Ádám, Kishegyes 
Miljkovic Dejan, Kishegyes
Renczés Dóra, Felsőszeli
Váradi Krisztina, Dunaújváros
       Valamennyi helyezett és dicséretben részesült pályázó emléklapot, a Palóc Társaság falinaptárát kapja a díjakon felül. A nyerteseket felkészítő tanárok köszönőlevelet és jutalomkönyvet kapnak. 
     Valamennyi alap- és középiskolás pályázónk nyertesnek tekintheti magát. Magvas gondolatokat tartalmazó, szépen megírt dolgozataikkal bizonyították magyarságukat és azt, hogy édes anyanyelvükre mint megőrzendő és fejlesztve továbbadó kincsre tekintenek. A Palóc Társaság őszinte köszönetet mond mindezért! Isten áldja őket, szüleiket és tanáraikat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...