"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2010. március 26., péntek

MOZGÓ KIÁLLÍTÁS


2010. március 26-án tanulóink a a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgó kiállítását tekinthettek meg. 

Nyelvet öltünk! - látványos, játékos ismeretszerzést kínáló mozgó kiállítás a Vajdaságban

A Petőfi Irodalmi Múzeum Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából, a Magyar Nyelv Éve tiszteletére indított „Nyelvet öltünk” című mozgókiállítása a Szabadka–Topolya–Óbecse–Kishegyes–Bácsfeketehegy–Ada–Zenta–Csóka–Magyarkanizsa útvonalat járja be március 22. és 31. között.
A játékos címet viselő kiállítás Kazinczy Ferenc és generációja nyelvteremtő, nyelvújító törekvéseit ismétli meg: a magyar nyelvközösség aktuális nyelvhasználati, nyelvművelési gyakorlatára, tennivalóira kívánja ráirányítani a figyelmet könnyen befogadható formában. Az elsősorban a fiatalokat megszólító rendhagyó kiállítás célja, hogy a „nyelvtanozás” helyett aktív, élményközpontú anyanyelvi ismeretekhez juttassa az érdeklődőket.
A mozgókiállítás vajdasági támogatója a Magyar Nemzeti Tanács, főszervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, társszervezői pedig a szabadkai Városi Könyvtár, a topolyai Népkönyvtár, az óbecsei Népkönyvtár, a kishegyesi Népkönyvtár, a bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár, az adai Szarvas Gábor Könyvtár, a csókai Művelődési és Oktatási Központ, a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ és a magyarkanizsai József Attila Könyvtár.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...