"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. április 19., kedd

A MOZGÁS ÖRÖME

DIÁKJAINK IS OTT VOLTAK!
A gyerekek foglalkozás közben (fotó: Lakatos János)
Háromnapos műhelymunka a Kátai-tanyán – A fogyatékkal élőkről tánccal
A gyerekek foglalkozás közben (fotó: Lakatos János)
A Law of Intercultural Mode (interkulturális megformálás törvénye) azaz LIM Műhely negyedik alkalommal tartott műhelymunkát Kishegyesen a Kátai-tanyán. A munkában ezúttal 13 gyerek vett részt, akik tánccal ismerhették meg a fogyatékos és egészséges emberek világa közti különbséget. A foglalkozásnak a különböző fogyatékkal élők voltak témája, a résztvevő gyerekek pedig Kishegyesről és Szegedről érkeztek.
Zoran Tairovićtól, a LIM Műhely művészeti vezetőjétől megtudtuk, hogy a projektum különböző műhelymunkáiról film fog készülni, ami nem utolsó sorban edukatív célokat fog szolgálni. A korábbi műhelymunkákon résztvevő gyerekek forgatókönyvírással, képzőművészettel és színjátszással foglalkoztak, tudtuk meg a művészeti vezetőtől, aki azt is elárulta, hogy a készülő film a megbélyegezettséget fogja bemutatni különböző aspektusokból. A műhelymunkán résztvevő gyerekekkel Višnja Obradović és Kristian Eldaub mozgásművészek foglalkoztak, a programnak pedig ezúttal Papp Júlia, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület elnöke volt a vendége, aki a fogyatékkal élőkről tartott előadást.
A háromnapos foglalkozásra Kishegyes Község Fejlesztési Társulásának és a szentesi Szivárvány Művészeti Alapfokú Iskoláért Alapítványnak a közös projektumán belül került sor. A projektum része a határon átnyúló IPA-programnak, és a következő műhelymunkára április 29-én fog sor kerülni, szintén a Kátai-tanyán. Ennek a függőségi betegségek lesz a témája, amit film- és fotóvilágán keresztül próbálnak majd körbejárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...