"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. május 25., szerda

SIKERES KRÓNIKÁSOK

                                               
A Zala Megyei Közművelődési Intézmény szervezésében 2011. május 10-én és 11-én tartották meg Keszthelyen a Zalai Művészeti Fesztivált, melynek keretében sor került a III. Falusi Krónika elnevezésű országos és határon túli vers- és prózamondó találkozóra is. A megmérettetésre 14 vajdasági fiatal jutott el az itthoni elődöntő után.
    A világhírnevű Festetics-kastély Velencei Tükörtermében 160 versenyző mutatkozott be a zsűrinek. A bírálóbizottság tagja volt Tóth Erzsébet Radnóti-díjas előadóművész, az MMKL művészeti főosztályvezetője, dr. Konczér Katalin néprajzkutató, a Zala Megyei Közművelődési Intézmény igazgatója, Szalóki Jenő színész és rendező, a Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Bence Lajos lendvai költő.
    A vajdasági csapatot Barta Júlia óvónő vezette, aki ezúton mond köszönetet Török Károlyné Miszori Mariannának, a rendezvény moderátorának a szívélyes vendéglátásért és az élménydús hétvégéért.
    A verseny több kategóriában zajlott, a versenyzők korosztályától függően. Minden korcsoportban 3-3 Kiváló Krónikás oklevelet ítéltek oda a legeredményesebb előadóknak.
    A 3-4. osztályosok csoportjában Kiváló Krónikás oklevelet kapott a csantavéri Kecsenovics Kitti. Az 5-6. osztályosok mezőnyében a kishegyesi Bojko Andrej, Papp Viktor és Tóth Zalán (valamennyien Hajvert Ákos tanítványai) érdemelte ki az elismerést. A középiskolások közül a bácsfeketehegyi Szarka Ákost és Farkas Beatrixt tüntették ki (Krekity Olga tanítványai).
    A vajdasági csoport többi tagját -- Bede Anett, Bede Noémi, Molnár Anna, Pusztai Noémi (Bácsfeketehegy), Dudás Nikolett, Papp Ágnes (Kishegyes), Faragó Zsófia és Kovács Bertina (Törökkanizsa) -- emléklappal és kakast ábrázoló ajándéktarisznyával lepték meg.
    A versmondó különítmény útiköltségét a kishegyesi önkormányzat fedezte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...