"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. december 20., kedd

"AZ ÜNNEPEN LEGYEN TÁNC ÉS VIRÁG..."


Karácsonyi és újévi ünnepi műsorok, rendezvények Kishegyesen és Bácsfeketehegyen
A kézműves kiállítás és vásár
A kézműves kiállítás és vásár
 A hét végén Kishegyesen és Bácsfeketehegyen számos rendezvényt tartottak a közelgő ünnepek alkalmából: kiállításokat, vásárokat, ünnepi műsorokat. Szombaton délelőtt a kishegyesi Női Fórum kézimunkázó és kézműves csoportjának kiállítása és vására nyílt meg elsőként, amelyen nemcsak a helybeliek állították ki, és kínálták eladásra munkáikat, hanem a környékbeli, szabadkai, zentai, topolyai, magyarkanizsai és adai kézimunkázók és kisiparosok is. Összesen negyvenkét kiállító jelent meg. A rendezvényt megnyitva Csóré Róbert polgármester gratulált a női szervezetnek, hogy hagyományt próbál teremteni a karácsonyi vásárral, Zsidai Erzsébet, a Női Fórum elnöke pedig azt hangsúlyozta, azt tapasztalták, hogy a kézművesek, a kisiparosok és a vásárlók találkozóiból, eszmecseréjéből nagyszerű dolgok szoktak születni. Reményét fejezte ki, hogy jövőre sokkal nagyobb termet kell majd szerezni a vásárhoz.
A bácsfeketehegyi nagy tamburazenekar műsorszáma
A község két magyarok lakta településén Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is tartottak ünnepi karácsonyi műsorokat. Szombaton este a zsúfolásig megtelt bácsfeketehegyi színházterem nézőközönsége majd kétórás műsorban gyönyörködhetett. A művelődési egyesület minden csoportja és minden korosztálya fellépett, a legkisebbek, a szavalók, a táncosok az énekesek és a zenészek, a nagy tamburazenekar például 17 tagot számlált.
A kishegyesi Marcipán csoport betlehemes játéka (fotók: Papp Imre)
A közönséget és a fiatalokat köszöntve Pál Károly köszönetet mondott a szülőknek, akik egész évben segítettek gyerekeiknek abban, hogy az egyesületben működhessenek, és támogatták az egyesület megújulását. A fiataloknak pedig megköszönte, hogy olyan hangulatot teremtettek, hogy jó az egyesületben lenni. A műsor a karácsonyi dalok közös éneklésével zárult. Nem maradt el a karácsonyi ének a vasárnapi kishegyesi előadáson sem, ahol Kisimre Szerda Anna és Kisimre Árpád a Rizgetős tánc és énekcsoport műsorszámaira építették a műsort, de a műsorban felvonult a többi szakosztály és csoport is. A művelődési egyesület karácsonyi köszöntőjét tolmácsolva Kancsár Loretta műsorvezető Márai sorait idézve hangsúlyozta „az ünnepben legyen tánc és legyen virág”, vagyis az ünnepre készülni kell, hogy legyen benne öröm is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...