"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. december 13., kedd

ELISMERÉS A FIATALOKNAK


ISKOLÁNKNAK IS SEGÍTETTEK ÖNKÉNTES MUNKÁJUKKAL! KÖSZÖNJÜK!
Az önkéntességben tanulni lehet a fiataloktól
Kerepes Lehel és Sándor István az elismeréssel
Kerepes Lehel és Sándor István az elismeréssel
Az idei év az önkéntesség éve (most már talán azt is mondhatjuk, hogy volt), és az önkéntes megmozdulásokból Kishegyesen is volt néhány említésre méltó, amelyeket országos szinten is kiemelkedőnek tartottak.
– Több megmozdulásunk is volt, a legtömegesebbek a templom és az iskola közötti park tisztítása és fásítása, a kézilabdapálya, teniszpálya és röplabdapálya rendbetétele... A legnagyobb elismerést az Egység labdarúgóklub épületének tatarozásán végzett munkánkért kaptuk. Ezt a megmozdulásunkat anyagilag a minisztérium, az ifjúsági és sportminisztérium is támogatta, s be is került szerbiai szinten a 25 legsikeresebbnek ítélt megmozdulásba. A legjobbakat, közöttük bennünket is külön elismeréssel jutalmaztak. Az elismerést Belgrádban a szervezők nevében Kerepes Lehel és jómagam vettük át. Snežana Samardžić-Marković miniszter asszony az elismerés átadása előtt tartott beszédében többi között azt mondta, hogy tanulni nem csak az idősebbektől lehet, az önkéntesség esetében a fiataloktól is lehet tanulni, róluk is lehet példát venni –nyilatkozta az elismerés kapcsán Sándor István, a kishegyesi ifjúsági iroda vezetője.
Az egyik önkéntes akció: a templom és az iskola közötti park fásítása (fotó: Papp Imre)
A fiatalok az év végéig még egy megmozdulást szerveznek. A maguk részéről ők is szeretnének hozzájárulni az idei karácsony megünnepléséhez, ezért szombaton, december 17-én standot állítanak fel a faluban, forralt bort és kürtőskalácsot osztanak az érdeklődőknek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...