"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. május 29., kedd

HÁLÁT ADNI AZ ÉVEKÉRT


Ötvenöt éves osztálytalálkozót tartottak szombaton Kishegyesen az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola egykori diákjai, s ennek keretében szentmisét szolgáltattak tizenhét elhunyt osztálytársukért, valamint tanáraikért és osztályfőnökeikért.
A találkozó résztvevői a megemlékező szentmisén
– Azért jöttünk a templomba, hogy hálát adjunk az évekért, és emlékezzünk egykori osztálytársakra és tanárokra, lelkipásztorokra. Az egyház most ünnepli a Szentlélek eljövetelét, a tudás és bölcsesség, a vigasztalás és jámborság lelkének, az erősség és megújulás lelkének eljövetelét, és ez biztosan a legjobb alkalom egy ilyen találkozóra és megemlékezésre. Ez jó emlékeztető arra is, hogy nem csak a tudásban, hanem a lelkiekben is állandóan meg kell újulnunk, és hetvenévesen sem szabad félni a lelki megújulástól, attól, hogy megváltoztassuk életünket a szeretet és az odaadás értelmében – mondta többi között ft. Brasnyó Ferenc plébános a megemlékező és hálaadó szentmisén.
Az egykori diákok a délután folyamán osztályórát tartottak az iskolában, majd közös vacsorán idézték fel az iskolás évek emlékeit. A megemlékezésen jelen voltak a vidéken és külföldön élő osztálytársak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...