"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2006. november 7., kedd

ISKOLÁNKBA LÁTOGATOTT A TARTOMÁNYI OKTATÁSÜGYI ÉS MŰVELŐDÉSI TITKÁR


Hihetetlen mértékben csökken a gyermekek száma Vajdaságban - Fontos jó együttműködést kialakítani az Oktatásügyi Minisztériummal - Jeges Zoltán, tartományi oktatásügyi és művelődési titkár látogatása a kishegyesi községben
                                      
Pénteken délután a kishegyesi községbe látogatott Jeges Zoltán, tartományi oktatásügyi és művelődési titkár, aki megtekintette a bácsfeketehegyi művelődési otthont és a kishegyesi iskolát, megbeszélést folytatott a község, valamint az oktatási és művelődési intézmények vezetőivel és ellátogatott a Kátai-tanyára.
A tartományi vendéget a képviselő-testületben elsőként Szűgyi István polgármester üdvözölte, kifejezve reményét, hogy a jövőben is ugyanolyan jó lesz a titkárság és a község közötti együttműködés, mint eddig. A megbeszélésen a művelődési intézmények vezetői tájékoztatták a titkárt intézményeik helyzetéről és arról, hogy az elmúlt időszakban mi mindent sikerült rendbe tenniük, többek között a titkárság segítségével. Felmerült, hogy javasolni kellene az óvodapedagógusok helyzetének rendezését, a könyvtárak esetében határozottabban támogatni a kulturális rendezvények szervezését, és minden iskola esetében több elengedhetetlen beruházásról is szó esett. Jeges Zoltán köszönetet mondott a község vezetőinek a meghívásért, mint mondta, számára fontos, hogy kapcsolatot teremtsen az intézményekkel, de pillanatnyilag az a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a kapcsolat a minisztériummal, s hogy a legégetőbb gondokat közösen próbálják megoldani. Pillanatnyilag az egyik legégetőbb probléma a felsőoktatás stratégiájának kidolgozása. Az oktatásügy szempontjából azonban nagyon aggasztó az az adat, hogy hihetetlenül csökken a gyerekek száma Vajdaságban, s nyilván e téren is átfogó lépésekre lesz szükség. A titkár tájékoztatta az intézmények és a község vezetőit, hogy néhány napon belül elkezdődik a tartományi költségvetési vita, s várhatóan hamarosan megjelennek a pályázatok is, s jó lenne, ha kész tervekkel várnák az intézmények.
A tartományi vendég Bácsfeketehegyen a kultúrotthonban megtekintette a könyvtárat és találkozott a vajdasági magyar versmondók egyesületének képviselőivel. A létesítménnyel kapcsolatban Pál Károly, a képviselő-testület és a művelődési közösség elnöke elmondta, hogy az köztársasági és tartományi eszközökből épült, s nemcsak a művelődési egyesületnek, hanem a civil szervezeteknek is otthont ad. Itt székel egy meglevő és két alakulóban levő vajdasági rangú szervezet is: ez az épület ad otthont a versmondók egyesületének és itt lesz a Vajdasági Magyar Színjátszók Szövetségének, valamint a Vajdasági Magyar Drámapedagógusok Egyesületének székhelye is. Az intézmény ezért szeretné, ha a zentai művelődési intézet kihelyezett tagozatává válna. A titkár a kishegyesi iskolában tett látogatása alkalmával találkozott a a VAMADISZ elnökével és elbeszélgettek az együttműködés lehetőségeiről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...