"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2006. november 30., csütörtök

SIKER PÉCSETT!!!!


Siker Pécsett...
... Veszprémben és Újvidéken
A legutóbbi Sportvilágban beszámoltunk a szabadkai Spartacus színeiben sportoló kishegyesi és bácsfeketehegyi fiatal birkózók sikeréről a tartományi és a szerbiai bajnokságon, a hét végén azonban éremtárukat újabb medálokkal gazdagították. Pécsett ugyanis részt vettek az I. ISOTEQ Kupán, a Drávai Lajos Emlékversenyen, amelyen négy országból (Magyarországról, Olaszországból, Horvátországból és Szerbiából) 26 csapat 317 versenyzője vett részt. A legsikeresebb csapat a Spartacus lett összesen 21 éremmel, amihez a kishegyesi-bácsfeketehegyi különítmény 7 éremmel járult hozzá, így a szabadkai szakvezetés úgy döntött, hogy a csapatbajnoki serleget a kishegyesi-bácsfeketehegyi csoportnak adja. A pécsi tornán első lett ebből a csoportból Gelányi Arnold, második Kuntić Flórián, bronzérmet pedig Gelányi Leonszió, Fullajtár István, Kuntić Lehel, Sárándi Zalán és Braskó Balázs szereztek.
Ugyanezen a versenyen a zentaiak és a magyarkanizsaiak is remekül szerepeltek, hiszen a 91-92-es születésűek korosztályában a 47 kg-ban a zentai Fehér Dávid aranyérmet, Kiss Norbert, a Potisje reménysége pedig bronzérmet érdemelt ki. A fiatalabb korosztályok szintén remekeltek, hiszen a 93-94-es születésűek megmérettetésén Nemes Máté (Z, 42 kg) és Nikola Lukačević (P, 61 kg) első, Gazdag Krisztián (P, 46 kg) pedig a második helyen végzett, a 97-98-as generációban pedig Nagy Szebasztián a dobogó (P, 25 kg) legmagasabb, míg Bózsó Tamás (P, 37 kg) a harmadik fokára állhatott fel.
A pécsi megmérettetéssel párhuzamosan Veszprémben is nemzetközi tornát rendeztek, amelyen a házigazdákon kívül szerbiai és ukrajnai srácok néztek farkasszemet. Ezen a tornán a zentaiak vágták ki a rezet. Íme az eredményeik, 93-94-es születésűek: 1. Nagy Tamás (38 kg), Nemes Viktor (42 kg), 2. Kalmár Csongor (50 kg). 91-92-es születésűek: 1. Polyák Ádám(75 kg), 2. Aleksandar Šefer (47 kg). Ifik: 1. Nagy Hevesi Ákos (58 kg), Báló Petar (69 kg). 2. Zörgő Tamás (63 kg). Csapatban a Zenta a második helyet szerezte meg.
A hazai porondon is versenyt rendeztek, méghozzá Újvidéken, ahol a XII. Jovan Bogić Pufika Emléktornán a szerbiai csapatok képviseltették magukat. A zentaiak közül Losonc Balázs (42 kg, 1. hely), Szügyi Zsolt (31 kg, 2.) és Dimović Krisztián (53 kg, 2.), a kanizsaiak közül pedig Füzér Szabolcs (93-94-es korosztály, 53 kg, 1.), Nikola Lukačević (59 kg, 2.), Füzér Ákos (91-92-es korosztály, 53 kg, 1.), Csikós Attila (59 kg, 2.), Csikós Csongor (59 kg, 3.) végzett érmes helyen, a legjobb versenyzővé a szabadkai Palatinus Lászlót, a legjobb bírónak pedig a magyarkanizsai Lőrincz Rudolfot kiáltották ki. A csapatok sorrendje: 1. Vojvodina 47, 2. Potisje 28, 3. Proleter 25, 4. Radnički 23, 5. Partizan 18, 6. Zenta 15, 7. Aleksandrovo 18, 8. TENT 12, 9. Subotica 10 pont.
(li), P. I.
A Pécsett szerepelt kishegyesi különítmény Sebők István edzővel és egyik szponzorukkal, Kratok Károllyal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...