"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2007. június 1., péntek

ISMÉT RANGOS ELISMERÉSEK


A kishegyesi gyerekek sikeres szereplése a Kőketánc nevű versenyen
Két csoportot és egy szólótáncost nevezett be az általános iskolás korosztály idei, ezúttal Óbecsén megtartott Kőketánc nevű versenyére a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, s mindkét csoport és a szólótáncos is első helyezést ért el, nagyon jó értékelést kapva.
- A kisebbek csoportja a Garagulya alsósokból áll, a Krajcárka pedig felsősökből. Ez utóbbi csoport dél-alföldi táncokat táncolt, s az egész produkciót értékelve a zsűri elismerően szólt az egész csoport színpadi mozgásáról, a viseletről, arról, hogy a gyerekek tudnak mozogni a népviseletben, tudják hordani, nem idegen tőlük. Értékelték azt is, hogy a csoportok nagyon szépen énekelnek, és a bírálóbizottságnak külön tetszett az előadás hangulata, az, hogy a gyerekek nem is a közönségnek, hanem saját maguk örömére táncoltak. Jó volt hallani, ahogyan elismerően szólnak arról, hogy amatőrök ugyan, de nagyon magas szinten művelik a néptáncot. Ebben természetesen nagyon nagy érdemük van a felkészítőknek. A Garagulyát Patyarek Orsolya és Utasi Péter készítették fel, a Krajcárkát pedig Kovács Hanna és Patyarek Csaba. Mind a négyen a felnőtt csoport, a Rizgetős együttes oszlopos tagjai. A Garagulya szatmári gyermekjátékokat és táncokat, a Krajcárka dél-alföldi táncokat, Berecz Zalán pedig magyarszentbenedeki vénest és pontozót adott elő. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy az egyesület tagjai nagyon szép eredményt értek el a Szólj síp szólj versenyen is. Első lett a Szajkó énekcsoport, valamint az énekkettős is, de azt is meg kell említeni, hogy Linka Szabolcs, a Rizgetős tagja a KMV-n szólótáncban szintén első helyezést ért el. A Szajkó énekcsoportot is Patyarek Orsolya készítette fel - mondta Linka B. Gabriella, a művelődési egyesület elnöke.
Szintén szép szakmai értékelést kapott Berecz Zalán szólótáncos.
- Produkcióját értékelve a zsűri azt mondta, nem gondolták volna, hogy amatőrként ilyen magas szinten lehet művelni ezt a műfajt. Külön elismeréssel szóltak az őt felkészítő Patyarek Csaba kiváló munkájáról. Egészen biztosan szép eséllyel indulhat majd jövőre a KMV-n - mondta az egyesület elnöke, hozzátéve, hogy a díjakat nyert együtteseket és egyéneket a búcsú hetében esedékes műsoron láthatják majd a helybeliek is, azzal, hogy a Krajcárka együttesnek valószínűleg ez lesz az utolsó fellépése, mert sokan távoznak a csoportból, középiskolába indulnak, és a felsős iskolások csoportját át kell szervezni.
A felnőtt csoporttal, a Rizgetőssel pedig arra készülnek, hogy megszerezzék a „kiváló” minősítést, aminek külön procedúrája van, és csak kétévente szervezik meg Újvidéken. Ez azt jelenti, hogy az egyesület ezúttal sem szervez évadzáró előadást, hiszen egész nyáron át dolgozni fognak, s talán csak az év vége felé tudnak majd évadzárót is tartani.
                                 
http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/06/01/main.php?l=b19.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...