"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. június 12., csütörtök

"AKI MÁR MÁSHOL VAN OTTHON, AZ IS HAZAJÖTT"


A ballagások, az iskoláktól való búcsúzkodások időszaka ez a mostani, hiszen a napokban búcsúztak a nyolcadikosok, de a középiskolák végzősei is. Vannak azonban olyanok is, akik az egykori búcsúzások emlékét felidézni találkoztak újra. Az elmúlt szombaton a kishegyesi általános iskolában gyűltek össze azok, akik 1958-ban, fél évszázaddal ezelőtt váltak el egymástól, tanáraiktól, az iskolapadtól. Akkor még negyvenen voltak, ebből mára 30-an élnek, van, aki Ausztráliában, van, aki Németországban, és vannak olyanok is, akik jóformán el sem hagyták szülőfalujukat. Kishegyes, a „bölcső” szeretete azonban mindenkiben megmaradt, Matisa László, az évek óta Magyarországon élő egyik osztálytárs találóan fogalmazta meg ezt az érzést: Máshol vagyunk otthon, de ide mindig hazajárunk - mondta.
Az egykori osztályfőnök, Molnár Erzsébet nem lehetett ott, már nincs az élők sorában, mint ahogyan a többi tanár sem. Molnár Márta, az iskola mostani igazgatója fogadta az ötven évvel ezelőtti nyolcadikosokat, megmutatta nekik, most hogyan fest az iskola belülről. Kőműves Noémi, a több tíz kis unoka közül az egyik, szavalattal is kedveskedett a találkozón megjelenteknek. Unokából nincs hiány, van, aki nemrég lett ötödször is nagymama.
A találkozó szentmisével, majd közös vacsorával, emlékezéssel, hangulatos nosztalgiázással zárult. Kívánunk nekik további jó egészséget!
ÖTVEN ÉVVEL EZELŐTTI BALLAGÓK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...