"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. július 16., szerda

DOMBOS FEST A SPORT JEGYÉBEN


Kerékpártúra, sakkverseny, focitorna
                                       Novák Attila (Papp Imre)
Novák Attila
Összművészeti fesztiválról lévén szó, amelynek egyik mottója az életöröm volt, a múlt hétvégét a szokásokhoz híven ezúttal is a sportnak, a sporton keresztül létrehozott barátságoknak szentelték. Szombaton délután a rekkenő hőség ellenére 26-an vettek részt a Dombos legnagyobb hegyei, Kishegyes legnagyobb dombjai elnevezésű kerékpártúrán, amelyet a Capriolo cég támogatásával tartottak meg.
– A meleg ellenére huszonhat gyerek, fiatal és család indult el a túrára, amelyet ezúttal Bajsa helyett a hegyesi kaszálóban tartottunk meg. Ez most abban is különbözött a korábbiaktól, hogy nem versenyjellegű volt, hanem túra, melynek során körülbelül 15 kilométert karikáztunk, és mintegy két óra alatt tettük meg a távot. Amikor visszaértünk, a résztvevők között kisorsoltuk a topolyai Capriolo ajándékkerékpárját. A szerencsés nyertes Stanković Ádám lett – mondta Novák Attila, a túra vezetője.
Vasárnap a hagyományos sakkverseny volt műsoron délelőtt a tűzoltóotthon felújított nagytermében. Ezúttal is szép számban vettek részt rajta a helybeli és környékbeli sakkozók, összesen negyvenketten. A versenyt Petar Mijanović nyerte, Pacal Mihály és Milorad Kocić előtt. A versenyen sok fiatal is részt vett, őket külön is rangsorolták és természetesen külön is díjazták. Közülük a legjobb helyezést Filip Kumić érte el, második lett Lőrincz Renáta, harmadik pedig Miljković Viktor.
A kispályás futballtornán vasárnap délután a focipályán négy csapat versengett: az Egység ifjúsági csapata, valamint a Dombos Fest, a politikusok és a vállalkozók csapatai. A tornát az Egység ifjúsági csapata nyerte jobb gólkülönbségének köszönhetően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...