"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. május 7., csütörtök

DÖCÖGVE, DE FEJLŐDIK

90 napon belül itt tenisz- és röplabdapálya is lesz (Lakatos János)
 90 napon belül itt tenisz- és röplabdapálya is lesz
A válság miatt a község nem kapott pénzt a tartománytól, így szünetelt a közvilágítás rekonstrukciója, a kézilabdapálya rendbetétele pedig a téli időszak miatt váratott magára. Igaz, szünetekkel és a tervezetnél lassabb iramban, de folytatódnak a munkálatok, tudtuk meg Csóré Róbert polgármestertől.
- Kishegyes községben két éve kezdtük el a közvilágítás felújítását, az első fázisban a régi égőket cseréltük le új, energiatakarékos izzókra. Ezek a munkálatok tavaly ősszel fejeződtek be, és a meglévő égőknek kb. 80 százalékát cseréltük le a község három településén. Az idén a hátramaradt 20 százalékot is kicseréljük, valamint azokra a karókra is lámpa fog kerülni, amelyeken eddig nem volt. A projektum másik része az irányító rendszer felújítása annak érdekében, hogy a rendszer akkor kapcsoljon be és ki, amikor szükség van rá. Gyakran előfordult, hogy égők nappal is égtek, éjjel pedig utcák és falurészek maradtak közvilágítás nélkül. Ezeket a technikai gondokat az önkormányzat nem tudta orvosolni, mivel nem a mi hatáskörünkbe tartozott. Ez most meg fog oldódni, és mi fogjuk karban tartani az egész hálózatot.
- A felújítási munkálatok egy ideje szüneteltek. Mi volt ennek az oka?
- A projektumot a tartomány és a Tartományi Nagyberuházási Alap finanszírozzák, és a világválság miatt kialakult pénzügyi gondok gátolták a munkálatok folytatását az elmúlt 5 hónapban. Ha minden igaz, akkor a munkálatok a napokban folytatódnak, és az előlátottak 90százalékát meg fogjuk valósítani. A megmaradó 10 százalékot remélhetőleg őszig befejezzük.
- Mennyivel lesz kevesebb a község villanyszámlája a felújításnak köszönhetően?
- Számításaink szerint minimum 20-30 százalékos megtakarítást fogunk elérni, ami igen jelentős, és az így megtakarított összeget más, hasznos célokra tudjuk majd elkölteni. Ez a beruházás hosszútávon fog igazán megtérülni, és a kész projektum értéke 34 millió dinár.
- Az ősszel a kézilabdapálya felújításához is hozzáfogtak, de ezek a munkálatok is leálltak.
- Igen, a kézilabdapálya mellett tenisz- és röplabdapálya fog épülni, de a téli időszak miatt nem tudtunk dolgozni. Az építkezés a napokban újra beindul, és remélhetőleg 90 napon belül be is fog fejeződni. A nyári szünetben már sportolási lehetőségeket fog nyújtani a gyerekeknek, és a környék is szebben, kulturáltabban fog kinézni. A következő fázis az öltözők felújítása lesz. Erre még nem találtunk eszközöket, de remélhetőleg hamarosan ehhez a munkához is hozzáfoghatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...