"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. május 16., szombat

VÍZIVILÁG

A szentesi Művészetek Háza-Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművészeti pályázatot hirdetett Vízivilág címmel. 

A pályázat célja: A képzőművészeti alkotómunkához kedvet érző tanulóknak lehetőség biztosítása a bemutatkozásra, megmérettetésre. Az alkotásokon keresztül a természet szépségének, az ember és a természet kapcsolatának megmutatása. Megemlékezés a Magyar Művészetoktatás Napjáról.

Szekeres Ferenc, a zsűri elnöke a következőket nyilatkozta: 
Impozáns mennyiségű és minőségű kiállításra küldött anyag fogadott bennünket zsűrizésre várván, amely kellemesen megnehezítette a dolgunkat... (Minden zsűri mindig "igen nehéz helyzetben van" - és hát dönteni kell!) Ugyanakkor az első pillanattól élményszerűvé tette a munkánkat az igényes válogatás "vidámsága", játékos szellemi aurája.
Elvétve találkoztunk a felkészítő tanárok által sugallt látványos technikai megoldásokkal, melyek uralkodhattak volna a gyermekek eszköztelenebb, őszinte világán. Persze tetten érhettük és érzékeltük a mértéktartó, szakmai felkészültséget és kreativitást igazoló, a gyermeki látásmódot tiszteletben tartó segítőkészségüket, valamint a kis alkotók nyitott világának kisugárzását.
A zsűri a fiatalabb korosztálynál főleg az eredetiséget és a fantáziadús gyermeki képi világ kiteljesedését értékelte, míg az idősebbeknél már hangsúlyosabb szerepet kaphatott a következetesebb technikai megvalósítás is. Mindkettőre számos kiváló példát találtunk, ez a helyezések, különdíjak számában is tükröződik. Biztosak vagyunk abban, hogy a kiállítás anyaga minőségben, vitalitásban sok örömteli élményt nyújt a gyermekeknek és a szakterület iránt érdeklődő „civil” felnőtteknek, tanároknak egyaránt!
A díjazottunk pedig Toldi Blanka, felkészítője: Mohácsi Zoltán. Blanka dicsérő oklevélben részesült.

művészetek háza szentes vízivilág nemzetközi képzőművészeti pályázat festészet kézműves kerámia



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...