"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. december 22., kedd

AZ EGYMÁSRA FIGYELÉS PÓTOLHATATLAN


Karácsonyi és évzáró műsort tartott a kishegyesi Művelődési Egyesület
A legkisebbek pásztorjátéka
A legkisebbek pásztorjátéka
Jézuskának a kedvéért egy szép lejtőt járunk címmel táncokból, karácsonyi énekekből és betlehemes játékokból álló egész estét betöltő karácsonyi és évzáró műsort adtak szombaton este a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakcsoportjai.
A műsort megelőzően Linka B. Gabriella, az egyesület elnöke szólt a csoportok és az egyesülethez tartozó egyének idei eredményeiről. Mint mondta, ilyenkor újév és karácsony táján az emberek boldogságot szoktak kívánni egymásnak, nagyon gyakran csak megszokásból, mert ahhoz, hogy valaki boldog lehessen, nem kell sajnálnia az időt önmagára és a körülötte levőkre. A legkisebbeket, a Garagulya középső csoportot, valamint a napokban kiváló minősítésben részesített Rizgetős tánc- és énekcsoportokat a Csalóka zenekar kísérte Csonka Ferenc vezetésével.
A műsort követő társas esten ifj. Virág Gábor, a helyi közösség titkára köszönetet mondott az egyesület szakcsoportjainak fáradozásukért és mindazoknak, akik – mint hangsúlyozta – az év folyamán hozzájárultak ahhoz, hogy élhetőbbé váljon a település. Az idei évben sajnos elmaradtak a nagyobb beruházások, az eseményeket tekintve azonban azt is mondhatnánk, hogy ezúttal a lelkiekbe, a szellemiekbe ruháztunk be, hiszen megünnepeltük letelepedésünk évfordulóját, megszerveztük a Gyöngyösborkétát és a Durindót, a Dombos Festet és a hegyesi csata évfordulójára az emlékcsatát, a Csépe-napot... A jövő évi tervekről szólva ifj. Juhász Bálint, a helyi közösség tanácsának elnöke rámutatott, hogy valószínűleg néhány napon belül, mihelyt megszületik az országos költségvetés, tudni fogjuk, mire számíthatunk. Remélhetőleg többre mint az idén, hiszen már jóváhagyott beruházások várnak megvalósításra. Mint mondta nagyon fontos az anyagi gyarapodás is, de különösen ebben az időszakban az a legfontosabb, hogy egymásra is odafigyeljünk. Ezt az odafigyelést semmilyen más eredmény vagy beruházás nem pótolhatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...