"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. december 18., péntek

JOBB ADNI, MINT KAPNI - ÚJSÁGÍRÓSZEMMEL


Karácsony a szeretet ünnepe.
Ilyenkor az emberek megajándékozzák egymást. Már hetek óta félreteszek a zsebpénzemből, hogy meglephessem a családtagjaimat. A kis csomagokat majd szenteste a karácsonyfa alá teszem. Szerintem is jobb adni, mint kapni. Jobban örülök, mint a kapott ajándékoknak.
Nagyon boldog vagyok, ha a szüleim arcán mosolyt látok. Apa is azt mondja, hogy aki bír adni, annak csak jó lehet, mert van neki miből. Az embereknek nem áll módjukban mindenkinek ajándékot osztogatni, de szeretetet annál inkább. A karácsony és az újév jó alkalom arra, hogy meglátogassuk a rokonainkat és közeli ismerőseinket is. Üdvözletet küldünk a távolban élő szeretteinknek. Nagyon várom a karácsonyt, mert ez az év legszebb ünnepe. Ilyenkor ünnepi díszben fénylik minden: az utcák, az iskolák, az óvodák, a templomok. És minden ház ablakából a karácsonyfa fénye szűrődik ki.
Szerintem minden család nagyon várja a karácsonyt, mert ez az év legszebb ünnepe.
PÉTER Imre, 6./c, Ady Endre iskola, Kishegyes
VÉLEMÉNYEZTÜK
A fogalmazást Nagy Magdolna újságíró véleményezte.
Kedves Imre!
Igazán szép gondolatokat sorakoztattál föl. A karácsony a szeretet ünnepe, jobb adni, mint kapni, a karácsony az év legszebb ünnepe, boldog vagyok, ha a szüleim arcán mosolyt látok, ilyenkor az emberek megajándékozzák egymást...
Nem kétlem, hogy őszintén így gondolod, ahogyan papírra vetetted. Csak ahhoz, hogy egy fogalmazás élvezetes legyen, nem elegendő őszintének lenni, hanem azt jól meg kell gyúrni, akár a tésztát. Ha ezt megtetted volna, akkor a sok nemes gondolat felsorolás helyett fogalmazássá állhatott volna össze. Így viszont nem. Olyan érzésünk támad, hogy mindazt papírra vetetted, ami a karácsonyról eszedbe jutott. Pedig a feladat a címből ítélve (is) az volt, hogy a Jobb adni, mint kapni bölcsességet fejtsétek ki. Ezt megtehetted volna példán, vagy példákon keresztül is, esetleg édesapád véleményének kifejtésével. Biztos vagyok benne, hogy meg tudtad volna úgy is írni a fogalmazásod, ha kicsit alaposabban átgondolod, mint ahogyan abban is, hogy máris titokban készíted az ajándékokat, hogy karácsonykor örömet szerezz hozzátartozóidnak.
Mindenesetre szép, nemes, követendő gondolataidhoz társulva kívánok boldog karácsonyi ünnepet, továbbá kellemes téli szünidőt neked, és minden Napsugár-barátnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...