"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2010. augusztus 24., kedd

A VERSMONDÁS ÜNNEPE

Kétórás gálaműsorral zárult a Szép szó tábor – Közös produkciók és házibajnokság

A versmondók nyári táborának résztvevői (Fotó: Papp Imre)
A versmondók nyári táborának részvevői (Fotó: Papp Imre)
Negyvennégy fiatal vett részt az idén a Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület nyári Szép szó táborában, amelyet az idén is a kishegyesi Kátai-tanyán tartottak meg. Vasárnap kétórás gálaműsor keretében mutatták be a szépszámú közönségnek a táborban készített előadásaikat, a legjobbak pedig megcsillanthatták versmondó tehetségüket is.
A gálaműsor kezdetén Hajvert Ákos, az egyesület elnöke üdvözölte a vendégeket, többek között Csóré Róbert kishegyesi polgármestert, ifj. Virág Gábort, a kishegyesi helyi közösség titkárát és Pál Károlyt, a VMSZ ügyvezető alelnökét, valamint a nagy számban megjelent szülőket és helybelieket. Mint mondta, a táborban ezúttal is igen komoly munka folyt, a fiatalok azonban nem csak a gálaműsorra készültek, hanem az előttük álló őszi és téli versmondóversenyekre is. Három korosztályban folyt a munka, mindegyik készített egy közös produkciót, és mindegyikben megszervezték a házibajnokságot is. Hajvert köszönetet mondott a tábor vezetőinek, Szatmári Melittának, Lódi Andreának, Fekete Ágnesnek, Pataki Andrásnak, Pál Ágnesnek, Barta Júliának, Krekity Olgának, Bori Viktornak, Farkas Hajnalkának, Csőke Csillának és természetesen a szülőknek, akik érdemesnek tartották ideküldeni gyerekeiket, illetve a támogatóknak, akik nélkül nem valósulhatott volna meg az igazi alkotómunka.
A legfiatalabbak csoportjában a házibajnokság győztese Lukács Anna lett, az ő korosztályának produkciója, amely elsősorban az egymás közti viszonyaikról szólt, versekkel, versrészletekkel ötvözve a Csillagszedő nevet viselte. A középső csoport legjobbja Csikós Dániel lett, közös előadásuk, a Kamaszkapaszkodó szintén a kamasszá válás és a szerelem, valamint a családi kapcsolatok, konfliktusok kérdésköréből merített. A legidősebb korosztályban Szarka Ákos lett a legjobb, korcsoportja produkciójának pedig azAranykor nevet adták. A Pataki András által rendezett, Arany János balladáiból készített, népdalokkal és népzenével vegyített összeállítás kétségkívül a gála csúcspontja volt, és ehhez természetesen hozzájárult a többnyire középiskolás versmondók már-már profi hozzáállása is. A produkció önálló előadásként is bárhol megállja majd a helyét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...