"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2010. december 14., kedd

ELSŐ HELY GORIZIÁBÓL

Az olaszországi Goriziában nemrégiben megtartott 10. Nemzetközi Zongoraversenyen  96 ponttal az első lett kategóriájában a kishegyesi Csőke Noémi
Az olaszországi Goriziában nemrégiben megtartott 10. Nemzetközi Zongoraversenyen 96 ponttal az első lett kategóriájában a kishegyesi Csőke Noémi 
A topolyai Zeneiskola növendékei az őszi félévben rangos megmérettetéseken vettek részt, ahol szép sikereket értek el. Ezekről az eredményekről, örömökről, a karácsonyi koncertről kérdeztük Diósi Rózsa igazgatónőt.
– Az ősz folyamán három fontos eseményen képviselték iskolánkat és öregbítették hírét növendékeink. Októberben egy határon túli zeneiskolák találkozóján, Nyíregyházán jártunk, ahol több ország zeneiskolás tanulója mutatkozott be egy gálakoncerten. Szerbiából évek óta egyetlen iskola megy erre a rendezvényre, és ez a topolyai, melyet idén két zongoristánk, Vojter Kitty (Diósi Arabella növendéke) és Csőke Noémi (Csőke András tanítványa) képviselt. November 24-én a lazareváci Czerny Fest zongoraversenyen mérettettek meg a topolyai diákok: első helyezett lett Vojter Kitty, Bálint Anita, Farkas B. Tímea, Péter Fanni, második Mátéffy Amanda és Tumbász Kincső. Lazarevácról még aznap éjjel az olaszországi Goriziában megrendezett rangos, nemzetközi zongoraversenyre indultunk, ahol Európa különböző országaiból érkezett szakmai zsűri értékelte a fellépőket. A topolyai Zeneiskola kis zongoristája, Csőke Noémi (Csőke András növendéke) ezen a versenyen első díjat szerzett. A félév lezárásaként pedig a Moziteremben december 17-én 18 órai kezdettel a Zeneiskola ünnepi, jótékonysági koncertet ad, melyen a díjazottak mellett bemutatkozik majd a zenede apraja-nagyja, a vonószenekar és az iskolakórus is. A pénzadománnyal a földrengés-károsult kraljevói Zeneiskolát szeretnénk segíteni, akiknek a katasztrófa során teljesen megsemmisült az iskolaépületük.
Beszélgetésünk végén az igazgatónő elmondta, a tehetséges növendékekkel a téli szünetben is foglalkoznak majd a tanáraik, folyamatosan készülnek a tavaszi hazai és külföldi versenyekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...