"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. július 23., szombat

SPORTSZEREK AZ ISKOLÁKNAK


Pénteken délelőtt Kishegyesre látogatott Csíkos János, a tartományi ifjúsági és sporttitkárság segédtitkára. Csíkost először Csóré Róbert polgármester és ifj. Juhász Bálint, a polgármester tanácsadója fogadták, majd közösen körbejárták a kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szikicsi általános iskolákat. Nem üres kézzel érkeztek, ugyanis a község és a tartományi titkárság közösen vásároltak sportfelszerelést a község iskolái számára. A projektum keretösszege 600 ezer dinár volt, és amint ifj. Juhásztól megtudtuk, a sportszerek listáját az iskolák tornatanáraival közösen állították össze. A szerek között található háló, labdák, bordásfal, nyújtó, mezek, stb. A vásárlás közbeszerzés útján valósult meg, az átadásról pedig az iskolák igazgatói és a segédtitkár szerződést írtak alá.
Csíkos a projektum kapcsán elmondta, hogy szerény pénzeszközök állnak a titkárság rendelkezésére, ezért döntöttek úgy, hogy a községgel közösen, fele-fele arányban támogatják a sportszervásárlást. A tartomány decemberben írta ki ezt a pályázatot, és sajnálattal tapasztalták, hogy anyagi gondok miatt több önkormányzat nem jelentkezett rá – tudtuk meg a segédtitkártól, aki arról is beszámolt, hogy sok helyen gondot okoz a sportszerek hiánya.
– Nagyon sok iskolában vagy nincs sportfelszerelés, vagy van felszerelés, de sajnos életveszélyes. Remélem, hogy minél több ilyen akciónk lesz és felújíthatjuk az iskolákat – nyilatkozta Csíkos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...