"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. január 26., csütörtök

BENCE HARMADIK!


Vasárnap, a cservenkai Target Íjászklub szervezésében került megrendezésre a rendhagyó baráti 3D terem megmérettetés, melyen a bácskertesi íjászok mellett doroszlói társaik is részt vettek. Név szerint Doroszlót Tallósi Anasztázia, Gellér Viktor és Brindza Mátyás, míg Kupuszinát Sulc Dorcka, Pálinkás Hédi, Papp Leonárd, Papp Virdzsínia, Szitás Anita, Tadián Zsolt, Varga Dominik, Szlámecska Lóránt és Dubac Jenő képviselte. Jelen voltak Zenta, Temerin, Becse, Szabadka, Hódság csapatai és az újonnan alakult Bácsér Szabad Íjász Egyesület is Szalma István vezetésével, mely vajdasági szinten tömöríti az íjászokat. 2012 januárjától a bácskertesi és a doroszlói íjászok is ennek a klubnak a tagjai. A versenyen összesen 73 résztvevő indult, ebből 23 pionír, azaz 12 évnél fiatalabb versenyző, íjaiknak megfelelően 6 kategóriában (PBHB, TRRB, 3D, LB, BB, CUBB).
 A versenyzők tizenkét élethű, speciális anyagból készült állatra „vadászhattak” két körön keresztül. Volt őz, szarvas, medve, vadkan, sőt még vadkacsa is, ami nem bizonyult könnyű célpontnak a versenyzők elmondása alapján. Hosszas küzdelem során a kitartás meghozta a sikert. A nap fénypontjaként csapatunkból a dobogóra hat kis íjász is felállhatott hagyományos íj kategóriában: Szitás Anita 1. hely, Papp Virdzsínia 2. hely, Sulc Dorcka 3. hely, Tadián Zsolt 1. hely, Brindza Mátyás 2. hely és Papp Leonárd 3. hely. Valamint kishegyesi és feketicsi társaik Molnár Jenő (PBHB) 1. hely, Mészáros Zsóka (LB) 1. hely és Butterer Bence (TRRB) 3. hely.
Cservenkai sikerek
A főszervező Zoran Maravić, kihangsúlyozta, hogy nagy öröm számára a fiatalok nagyfokú érdeklődése e szép sportág iránt, ill. hogy ilyen nagy számban vettek részt ezen a megmérettetésen. Külön említésre méltatta a Bácsér Szabad Íjász Egyesület fiatal versenyzőinek számát, amit lelkes edzőjüknek, Bagi Szabolcsnak külön meg is köszönt. Majd kihasználta az alkalmat, hogy mindenkit meghívjon a márciusban megrendezésre kerülő szabadtéri íjászversenyre a helyi „Potok” rekreációs központba
B.Sz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...