"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. január 11., szerda

ÍJÁSZAINK SIKERE

Íjászok a Bácsér mentén


Alakulóban a topolyai és kishegyesi íjászegyesület

December utolsó napjaiban Derkovity Anetta, Butterer Bence és Sárosi József, a zentai Arcus – Zyntha Íjászegyesület versenyzői aranyplakettet vehettek át a Szerbiai Íjászszövetség ünnepségén Belgrádban, a hotel Astoriában a kategóriájukban felmutatott kimagasló eredményekért – tudtuk meg a topolyai Anettától, aki a szabadkai országos field bajnokságon elért első helyezésért kapta ezt a kitüntetést, de az elmúlt két és fél évben két országos és három más versenyt is sikerült megnyernie, és azt is elmondta, hogy a kishegyesi Szalma Istvánnal évek óta intenzíven foglalkoznak íjászattal, a szabadkai illetve a zentai klub versenyzőivel, és most megérett az idő arra, hogy saját klubot alakítsanak. Létrejöttét a kishegyesi önkormányzat is nagyban segítette. A kishegyesi/topolyai községközi egyesület a Bácsér Szabad Íjászegyesület nevet viseli majd.
– Ez egy tájjelegű név, mivel a Bácsér, vagyis ismertebb nevén a Krivaja folyó köt össze bennünket, a környékbeli falvakat Pacsért, Bácskossuthfalvát, Topolyát, Bajsát Kishegyest, Bácsfeketehegyet. Igaz, még alakulóban van az egyesület, de van néhány fiatal igéretes íjászunk, Butterer Bence, Marecskó Ágnes, Papp Dénes és Fabó Dudás Réka, ők a legfiatalabb tagjaink, remélhetőleg rövidesen ők is indulnak majd a versenyeken. Három-négy alapító tagunk van, Szalma István kishegyesi íjász, Nagy Tibor történelemtanár és Derkovity Sándor, édesapám, aki nagy szerepet vállal az íjászfelszerelések készítésében, valamint jómagam, hiszen a versenyzésen kívül a különböző rendezvények szervezésében is aktívan részt veszek. Szeretnénk fellendíteni a fiatalok körében ezt a sportot, klubunk célja az íjászat népszerűsítése, valamint gyermektáborokon a történelmi íjászat ismertetése, a történelmi hagyományok felelevenítése – foglalta össze céljaikat Derkovity Anetta.

A topolyai és kishegyesi íjászok csoportja (fotó: Kovács Burján Anikó)                                       A topolyai és kishegyesi íjászok csoportja (fotó: Kovács Burján Anikó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...