"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. december 17., hétfő

ELHOZTÁK A BÉKELÁNGOT


Kishegyesről három diák járt a hétvégén Bécsben, név szerint Rózsa Viktor (8.a), Fabó Dudás Rebeka (7.b) és Fabó Dudás Réka (elsős középiskolás).
Ők képviselték falunk cserkészeit Ausztriában, az alt-lerchenfeldi templomban, a Békeláng átadási ünnepségén. A Betlehemi Békelángot először 1986-ban gyújtották meg és vitték el a világ országaiba. A karácsonyi jelkép az emberek béke iránti vágyát, elköteleződését jelképezi.
A Vajdasági Magyar Cserkész Szövetség szervezte az utat, közel harmincan mehettek erre a különleges ünnepségre Horgosról, Kispiacról, Királyhalmáról, Noszáról, Bajmokról, Szabadkáról, Muzslyáról, Temerinből és a mi három gyerekünk kisfalunkból.
A vajdasági küldöttség - köszönet a képért Rózsa Viktornak
Ezt a karácsonyi szimbólumot Betlehemben gyújtották meg, a Születés templomában, majd Bécsbe szállították, onnan pedig az európai országok cserkészei vitték haza, szülőföldjükre.
Délelőtt Rebeka és Viktor elmesélte, hogy nagyon szép élményben volt részük, több száz cserkész volt jelen a templomi ünnepségen, ahol mindenki anyanyelvén imádkozhatott a békéért. Kis idejük maradt Bécs nevezetességeinek a megtekintésére is.
A Betlehemi Békelángot szenteste, az éjféli misére viszik be templomunkba a cserkészek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...