"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. január 26., szombat

ÁGI ÚJABB SIKERE!


Az Egri Kulturális és Művészeti Központ  Forrás Gyermek és Ifjúsági Háza a Magyar Kultúra Napja alkalmából, „ÖTÁGÚ SÍP ÜZENETE” CÍMMEL VERSMONDÓ TALÁLKOZÓT hirdetett Heves megye 5-8. osztályos általános iskolásai, kisgimnazistái számára, meghívott határon túli diákok részvételével. A versenyre magyar költők verseinek bemutatását várták.
A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének szervezésében, a mai egri versenyen kiválóan szerepelt Papp Ági, harmadik díjat érdemelt ki versmondásával!  Büszkék vagyunk Rád!
            Tegnap este pedig Hajvert Ákos tanár bácsink remekelt! Az ő rendezésében mutatták be Egerben a BEÉPÍTETT HOLMIK színpadi lírát Terék Anna Duna utca című verses kötete alapján Raffai Ágnes és Pámer Csilla színművészek előadásában.
Az előadás a Sinkó Ervin Irodalmi Díjjal kitüntetett vajdasági fiatal költőnő 2011-ben megjelent Duna utca című kötetéből készült. A mű szépirodalmi eszközökkel mutat rá a határon túliság és anyaországban való boldogulás viszonyaira egyetemista szemmel.
Hátizsák, ruhák, rádió, könyvek – holmik, amiket egy fiatal nő magával cipel, ha túl akarja élni életének azt a szakaszát, amikor felnőtté „képezi ki” magát. Ezek között a tárgyak között él le egy vagy több mandátumot, miközben pörög az élete. Bulik, kapcsolatok, szakítások. És a felelősség. A társ iránt. Önmaga iránt. És az otthon hagyottak iránt. Megéli a pillanatot, ugyanakkor a múltból táplálkozik, világot lát, de az a közeg, amiben felnőtt, végigkíséri útját. A holmik beépülnek a tudatba, s az alá is vastagon bebetonozva, meghatározva a jellemet. Egy pszichológus versei mutatnak rá, miként van jelen életünkben a múlt folyamatossága, hogy minden, amit beépítünk az életünkbe, kibonthatatlan. De lehet beszélni róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...