"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. augusztus 29., csütörtök

Hegedűket ajándékozott az iskolának Zsadányi Mihály Dél-Afrikában élő zenész

A kishegyesi iskola nemrégiben kapta meg a kiváló tehetségek iskolája címet, amelyet magyarországi intézmények ítéltek az iskolának, és várhatólag a közeljövőben megkapja a zeneiskola minősítést is, ami azt jelenti, hogy a gyerekek helyben is tudnak zeneiskolába járni, nem kell Topolyára utazniuk.
Az iskola, a község és a helyi közösség képviselői Zsadányi Mihállyal és feleségével a kishegyesi iskolában (Fotó: Papp Imre)
     Van zongoránk, vannak fuvoláink és más hangszereink és mostantól lesz hat hegedűnk is, amelyen gyerekeink gyakorolhatnak. A fentieket Molnár Márta, a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola igazgatója mondta tegnap azon az alkalmi ünnepségen, amelyen a helyi közösség és a község vezetőivel fogadták Zsadányi Mihályt, a Dél-Afrikában élő kishegyesi származású zenészt, aki hat különböző nagyságú hegedűt ajándékozott az intézménynek. A község nevében az ajándékot Linka Miklós, a községi tanács tagja köszönte meg, ifj. Juhász Bálint, a helyi közösség tanácsának elnöke pedig átadta a zenésznek a helyi lap, a Szó-beszédnek a számát, amelyben interjút közöltek Zsadányi Mihállyal, valamint a Szajkó énekcsoport nemrégiben megjelent lemezét.

(pi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...