"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. november 17., vasárnap

BOGI, ROBI ÉS RAJMI A VAJDASÁGI GYERMEK SZÓLÓTÁNCVERSENY DÖNTŐJÉBEN!

A szabadkai TALENTUM Tehetséggondozó Művészeti Egyesület megszervezte az első Vajdasági Gyermek Szólótáncversenyt. A Talentum kezdeményezését szakmailag támogatja a magyarországi Örökség Gyermeknépművészeti Egyesület.
A szólótáncverseny célja, hogy elmélyítse a Kárpát-medence magyar néptánc kultúráját az egyénekben, hogy motiválja a tanulókat koruknak megfelelő formai, motivikai, párkapcsolati és tánctechnikai ismeretek elsajátítására, és az improvizációban történő megmutatkozásra való nevelés. Továbbá a néptáncpedagógusokat is egy másfajta oktatásra ösztönző módszerek használatára készteti. Ezzel is hozzájárulva a gyermekek önbizalma, kifejező képessége, az önálló kezdeményezése és az alkotó tevékenységének fejlesztésére.  A gyermek ezáltal ösztönözve van arra, hogy ne egy kész „terméket” használjon, hanem a kreatív nevelés által, valamit önállóan csináljon, kezdeményezzen és felépítsen.
         3 elődöntőt tartottak, Temerinben, Bácsfeketehegyen és Törökbecsén. A bácsfeketehegyi elődöntőről a Petőfi Sándor ME 3 néptáncosa is eljutott a szakmai zsűri véleménye szerint a szabadkai döntőre, melyet 2014. február 15-én szerveznek meg Szabadkán. Az elődöntőn 26 szólista vett részt. Kishegyesről,  Povázsánszki Róbert magyarszentbenedeki vénest, Kurnyák Rajmond és Szőke Boglárka pedig magyarszentbenedeki csárdást és szökőt táncolt. A döntőn minősült versenyzők a magyarországi Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Fesztiváljára nyernek részvételt.

Gratulálunk a döntőbe jutott versenyzőknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...