"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. március 14., péntek

ISMÉT CIRIPELNEK A TÜCSKÖK...


Harmadik alkalommal szervezi meg holnap a topolyai alsófokú zeneiskola az Amikor a tücskök ciripelnek címet viselő vajdasági szintű hegedűversenyt, melyre mintegy negyven részvevőt várnak a tartomány minden részéből. A verseny reggel kezdődik, este pedig 19 órai kezdettel zárókoncerttel fejeződik, amire a szervezők várják a közönséget is. A rendezvény vendége lesz a magyarországi Szentes, valamint Lazarevac zenedéjének 2-2 növendéke, illetve Tóth András, az újvidéki középfokú zeneiskola jelenlegi és a topolyai zenede egykori diákja. Ez utóbbi intézmény hét növendéke pedig, ugyancsak holnap, egy másik versenyen veszi fel a küzdelmet kortársaival, Patyerek Réka, Kovács Viktor, Konc Regina, Papp Orsolya, Csőke Andrea, Bálint Anita és Farkas Baráti Tímea Nagybecskerekre utazik a nemzetközi zongoraversenyre. Közülük többen nemrégiben már neves szakemberekből álló zsűri előtt is bizonyítottak, így a hónap elején Šabacon megrendezett nemzetközi zongoraversenyről Papo Orsolya negyedikes növendék első, Csőke Andrea hatodikos és Patyerek Réka negyedikes tanulók pedig második díjjal tértek haza.
Ezt megelőzően a gitárszakosok remekeltek az újvidéki versenyen, ahol Dudás Krisztián (IV. o.) és Filip Brkljač (II. o.) első, Kiss Rebeka (I.) pedig harmadik díjat kapott. A hegedűszakosok sem vallottak szégyent a februárban Lazarevacon megrendezett, ugyancsak nemzetközi versenyen, ahol Ortó Boglárka (II.) és Dudás Virág Ervin (III.) első, Vojter Jovana és Balassa Sára pedig második díjat kapott.
A holnapi verseny után újabb megmérettetésre készülnek a topolyai zenedések, hisz alig két hét múlva már megrendezésre kerül Kragujevacon a harmonikaverseny, majd május 2-án Németországba utaznak, ahonnan 9-én térnek haza, de már másnap Ćupriján vesznek részt a szerbiai zene- és balettiskolák szemléjén. Ezen a topolyai zenedét Csőke Andrea, Papp Réka, Ortó Boglárka, Balassa Sára, Nemes Aranka (magánének), Csőke Márk (fuvola), Dudás Krisztián, Vojter Jovana, Filip Brkljač, Milica Perić (cselló), Milena Perić és Stefan Grbić (harmonika) képviseli. Nem csak a diákok, de tanáraik is igen aktívak a fellépéseket illetően, amire legközelebb május közepén négy napon át Csehországban nyílik alkalmuk, a növendékekre pedig május 14-én a mitrovicai hegedűversenyen, illetve a hónap végén a belgrádi kis virtuózok versenyén való megmérettetés vár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...